Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTÜ öğrencileri model uydu yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan IQRASAT uydu ekibi geliştirdikleri uydu ile TÜRKSAT tarafından düzenlenen model uydu yarışmasında birinci oldu.ABD’nin Teksas eyaletinde Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Uçak ve Uzay...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan IQRASAT uydu ekibi geliştirdikleri uydu ile TÜRKSAT tarafından düzenlenen model uydu yarışmasında birinci oldu.
ABD’nin Teksas eyaletinde Amerikan Uzay Kurumu ve Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Cansat uydu yarışmasının bir benzeri, ilk kez TÜRKSAT tarafından gerçekleştirildi. Bu sene ilk kez düzenlenen TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’na Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübüne bağlı IQRASAT uydu ekibi de katıldı. IQRASAT uydu ekibi geliştirdikleri uydu ile Türkiye birincisi oldu.
Yarışma kurallarına göre belirli bir yükseklikten bırakılan model uydular inerken GPS koordinatları, atmosferik-sıcaklık, basınç, yükseklik, iniş hızı, yere çarpma kuvveti ve pil gerilimini saniyede bir yer istasyonuna ileten Payload-Uydu tasarlanması istendi. Yarışmada aynı zamanda uydunun yere inerken dünyanın görüntüsünü kaydetmesi ve yere iletmesi istendi.
Mühendislik alanında lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme becerisi sağlayan yarışma sonunda, birinci olan IQRASAT takımı üyeleri 2 bin TL tutarında hediye çeki kazandı.
Yarışma tamamlandıktan sonra, TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki Lagari Hasan Çelebi Müzesi ziyaret edildi ve uzay şartları, uydu tasarımı ve uydu işletmeciliği hakkında sorular cevaplandırıldı. Yarışmacılara, katılım belgesi ve TÜRKSAT hediye seti armağan edildi.
Yarışmayı kazanan YTÜ AESK’li öğrenciler, gelecek yıllarda hidrojen ve elektrik enerjili araçların yanı sıra uydular üzerine de çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ve bu alanda da önemli başarılara imza atmak istediklerini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.