Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta Şeker İşçilerinden 2 Saat Fazla Çalışma Eylemi

Ülke genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından alınan...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta Şeker İşçilerinden 2 Saat Fazla Çalışma Eylemi
Ülke genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından alınan 2 saat fazla çalışma eylemine, Yozgat Şeker Fabrikası’nda çalışan işçiler de katılarak, eyleme destek verdi.
Yozgat Şeker Fabrikasında bir araya gelen şeker işçileri, hazırladıkları dev afişin altında toplanarak, 2 saatlik fazla çalışma eylemini başlattı. Bir ay boyunca devam edecek olan 2 saatlik fazla çalışma eylemi nedeniyle işçiler fazla ücret talep etmezken, bütün işçiler eyleme destek verdi.
Şeker İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Turgut Gözübüyük, eylem sonrası yaptığı basın açıklamasında, 2 saat fazla mesai eyleminin öncelikli hedefinin Şeker İş camiası içerisinde çalışan muvakkat statülü işçilerin kadrolu hale getirilerek üretim bandındaki kalifiye eleman zaafını gidermek, bu zaaftan kaynaklanan ham madde ve zaman israfının da önüne geçmek olduğunu söyledi. Gözübüyük, “Yaptığımız eylemin mesajına bakıldığı zaman (2 Saat fazla mesai) toplumsal fayda ve barışa yöneliktir. İşçi kimliğinin herhangi bir ideoloji ya da siyaset kurumu tarafından manipüle edilmemesi ve bu kimlik üzerinden farklı tartışmalara yol açmaması bu anlamda bir eylemi yerinde bulduk. Öncelikli olarak şeker camiasında muvakkat ve kadrolu işçi kimliğinde farklılaşan ekonomik hüviyeti aynılaştırarak camia içerisinde barışı sağlamak ve bu barışı toplumsal alana yansıtmak, bu yönüyle muvakkat işçilerin ekonomik kimliği üzerinden kendini ötekileştirmesinin önüne geçerken farklı ideolojiler tarafından manipüle edilmesine engel olmaktır” dedi.
Gözübüyük, muvakkatların kadroya alınmasıyla beraber nitelikli eleman zaafın giderileceği, muvakkat ile kadrolular arasında kimlik farklılığını ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
İşçilerden Mustafa Halıcı, muvakkat işçi olduklarını burada öğrendiklerini belirterek, “Yılda 5-6 ay farklı sürelerde çalıştırılıp işten çıkartılıyoruz. Yerimize taşeron işçi adı altında personel alınıyor. Bizlerin bu şekilde çalışarak emekli olması ihtimali bulunmuyor. Bizler mezarda emekli olmak istemiyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.