Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta mahkumların emeği görücüye çıktı

Yozgat’ta Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından, tutuklu ve hükümlülerin hazırladığı ürünlerden oluşan Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı.Yozgat Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından, tutuklu ve hükümlülerin hazırladığı ürünlerden oluşan Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı.
Yozgat Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen fuarın açılışına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Burhan Üstün, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Cezaevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat’ta açılan serginin bu temadaki altıncı sergi olduğunu belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bugüne kadar açılmış fuarları 900 bin civarında vatandaşımız ziyaret etti. Alışverişi ve birtakım değerlendirmelerde bulundu. Biz bunlardan istifade ederek çalışmalarımızı geliştirmeye daha işleri noktalara taşımaya gayret ediyoruz. Ceza ve infaz kurumlarına Rabbim kimseyi düşürmesin elbetteki bizler cezaevi infaz kurumlarının olmamasını arzu ederiz. Ama bütün dünyanın ve Türkiye’nin gerçeği de buraların bir zaruret sonucu ortaya çıkmasıdır. Şu anda cezaevi ve infaz kurumlarımızda bulunan tutuklu ve hükümlüler bize ailelerinin, milletimizin birer emanetidir. Onları korumak, sağlıklı bir şekilde cezalarının infazını sağlamak ve cezasını infaz ettikten sonra topluma katılmasını ve toplumun içerisinde saygın birer birey olarak yer almasını sağlamak bizim temel görevimizdir ve temel vazifemizdir. Cezaevindeki insanların üzerine atılı suçlar ne olursa olsun bizim gözümüzde onlar bizim birer insanımızdır, bizim birer vatandaşımızdır, ailelerinin birer emanetidir ve o gözle bakıyor ve bütün hizmetleri o gözle üretiyoruz. Allah kimseyi düşürmesin zira basit bir hadiseden dahi insanlar cezaevlerine düşebiliyor” diye konuştu.
Türkiye’deki Cezaevi İnfaz Kurumlarında İş Yurtları Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde önemli çalışmaların yapıldığına değinen Bakan Bozdağ, “İş yurtları adı üzerinde gerçekten bir üretim yurdu bir iş yurdu oldu. Cezaevine girip meslek ve sanat sahibi olan kişilerin meslek ve sanatlarını geliştirmelerine, muhafaza etmelerine bunlar katkı sağladığı gibi bir meslek ve sanat sahibi olmak isteyenlere de bir imkan sunmaktadır. Şu anda 180 iş kolunda 50 bin civarında insanımız bu iş yurtlarında çalışma yürütmektedir. Yozgat’ta da büyük bir fuar için buradalar. Ben eminim ki değerli hemşehrilerim bunu gezecekler görecekler alışveriş yapacaklar. Böylelikle ceza evlerinde çalışan tutuklu ve hükümlülerin ürünlerine değer verecekler ve yürüyen bu sisteme katkı sağlayacaklar” ifadelerini kullandı.
Fuara 35 ildeki cezaevinden 88 stant açıldı. Açılış sonrası stantları gezen Adalet Bakanı Bozdağ, alışveriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.