Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta kurbanlık hayvanlar pazarda alıcılarını bekliyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ta kurbanlık hayvanlar pazarda görücüye çıktı.Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Yozgat’ta besiciler kurbanlık için besledikleri hayvanları pazarda satışa sundu. Bu yıl geçen yıla...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta kurbanlık hayvanlar pazarda alıcılarını bekliyor
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ta kurbanlık hayvanlar pazarda görücüye çıktı.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Yozgat’ta besiciler kurbanlık için besledikleri hayvanları pazarda satışa sundu. Bu yıl geçen yıla oranla kurbanlık hayvanların satış fiyatlarında yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış gözlenirken, pazarda küçükbaş hayvanlar 700 ile bin 200 TL büyükbaş hayvanlar ise 4 bin ile 12 bin lira arasında değişen fiyatlarda alıcı aradı.
Pazara kurbanlık hayvan alamaya gelen vatandaşlar da kıyasıya pazarlık sonucu kurbanlıklarını alırken, fiyatların yüksekliğinden yakınıyor. Kurban alan vatandaşlar fiyatların biraz pahalı olduğunu belirtirken besiciler ise bu sene yem, saman ve girdiler fazla olduğunu söylüyor.
Besicilerden Yüksel Ortak, kurbanlık satışlarının şuana kadar çok iyi olduğunu belirterek, “Kurbanlık hayvan fiyatları 4 bin ile 12 bin lira arasında satılıyor. 25 hayvan getirmiştim şu anda yarıladım 11 kurbanlık kaldı. Fiyatlarımız da geçen yıla göre biraz yüksek. Bunun sebebi de yem ve saman fiyatlarının yüksek olması” dedi.
Kurbanlık hayvan fiyatlarında 2015 yılına göre yüzde 15 bir artış olduğunu kaydeden Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, "Bu artış girdilerin çok olması yem ve işçiliğin maliyetli olmasından kaynaklanıyor. Geçen yıl kişi başı hisse bin 300 lira idi bu sene bin 300 ila bin 500 arasında değişiyor. Şu anda kurbanlık hayvan satışları çok güzel. Büyükbaş hayvanların fiyatı 4 bin liradan 12 bin lira arasında değişiyor. Herkes kurbanının alıyor. Kurbanlık hayvan satışlarından iyi memnunuz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.