Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta FETÖ’den gözaltına alınan 49 kişiden 5’i adliyeye sevk edildi

Yozgat’ta Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden 3’ü kadın 5 kişi adliyeye sevk edildi.Geçen Salı günü Yozgat Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta FETÖ’den gözaltına alınan 49 kişiden 5’i adliyeye sevk edildi
Yozgat’ta Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 49 kişiden 3’ü kadın 5 kişi adliyeye sevk edildi.
Geçen Salı günü Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY örgüt mensupları ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 49 kişiden, 3’ü ’örgüt ablası’ olduğu belirlenen 2’si de ’örgüt abisi’ olduğu belirlenen kişiler adliyeye sevk edildi.
FETÖ/PDY örgüt mensupları haklarında yürütülen soruşturmalar neticesinde tutuklamalardan kurtulmak amacıyla yurt içinde saklandıkları ya da yurt dışına kaçmaya çalıştıkları iddia edilen zanlıların, finansman ihtiyacını karşılamak ve mal varlığına devlet tarafından el konulmasını engellemek amacıyla Türkiye’deki suçtan elde ettikleri ve üzerlerine kayıtlı mal varlıklarını diğer örgüt mensubu şahıslara piyasa değerlerinin çok altındaki paralara devrederek, anlaşmalı ve hileli satış yaptıkları iddia edildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda suç gelirlerini aklama ve terörün finansmanı suçunu işlediği değerlendirilen şüpheli ’ablalar’ H.U., Z.K., A.D. ile A.Ş.E., A. Z isimli ’örgüt abileri’ polis eşliğinde mahkemeye çıkartıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.