Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta demokrasiye sahip çıkma mitingi düzenlendi

Yozgat’ta vatandaşlar yaşanan darbe girişimine karşı “Demokrasiye Sahip Çıkma” mitingi düzenledi.Yozgat Cumhuriyet meydanında gerçekleşen tepki mitingine, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Karnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta demokrasiye sahip çıkma mitingi düzenlendi
Yozgat’ta vatandaşlar yaşanan darbe girişimine karşı “Demokrasiye Sahip Çıkma” mitingi düzenledi.
Yozgat Cumhuriyet meydanında gerçekleşen tepki mitingine, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Karnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mitinginde konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, dün geceden bu tarafa millet iradesine ipotek koymaya çalışan, millete rağmen bir şeyler yapmaya çalışan, bir avuç haine karşı en güzel cevabı milletin verdiğini belirterek, “Dün geceden bu tarafa sadece AK Partilisi değil bütün siyasi partilerle tek vucüt olarak burada millet düşmanlarına karşı en büyük cevabı verdiniz. Eğer bugün bir netice varsa bu netice milletin eseridir.
Bir avuç, hain, bir avuç namussuz. Kendi milletine kurşun atacak kadar gözünü kan bürümüş, kendi askerine kurşun sıkacak kadar gözünü kan bürümüş, kendi evladına, kendi polisine kurşun sıkacak kadar gözünü kan bürümüş bir avuç namussuza karşı, bu millet için kanını, canını veren emniyet güçlerimize, polislerimize askerlerimize teşekkür ediyorum şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç da, “Yozgatlı demokrasiye salip çıktı, Yozgatlı Türkiye’ye örnek oldu, Yozgatlı dualarla açılın TBMM’ye demokrasiye sahip çıktı. Bunlar Türkiye için çok öneli şeylerdir” diye konuştu.
Mitingde, sık sık tekbirler getirilip ‘dik dur eğilme Yozgat seninle’, ’Feto’nun piçleri yıldıramaz bizleri’, ‘Vur vur inlesin piç Feto dinlesin’, ‘idam idam’ diye sloganlar atıldı.
Miting Yozgat Müftü Vekili Süleyman Eroğlu tarafından yapılan dua ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.