Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanında sabah namazı kıldı.

Yozgat’ta Demokrasi Nöbetleri sürerken yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanında sabah namazı kılıp ülkenin birlik ve bütünlüğü için dua etti.FETÖ üyeleri tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin ardından meydanlarda...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 07:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 07:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanında sabah namazı kıldı.
Yozgat’ta Demokrasi Nöbetleri sürerken yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanında sabah namazı kılıp ülkenin birlik ve bütünlüğü için dua etti.
FETÖ üyeleri tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin ardından meydanlarda başlatılan demokrasi nöbetleri ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da aralıksız devam ediyor. Yozgat’ta ‘Seccadeni al gel Cumhuriyet Meydanındayız’ etkinliği ile yaklaşık 3 bin kişi sabah namazı için Cumhuriyet Meydanında toplandı. Seccadeleriyle gelen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanında hep birlikte sabah namazını kıldı. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için dua etti.
Sabah namazına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve vatandaşlar katıldı.
Namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, halk ile birlikte olmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Arkadaşlar sabah namazını meydanda kılmayı teklif ettiler bizde güzel olacağını düşündük. Seccadeni al gel sloganı ile sabah namazını Cumhuriyet Meydanında kıldık. Vatandaşımızın içerisinde bulunup onlarla aynı şeyi hissetmek bizim için vazgeçilmez bir şey. Cem olmak, cemaat olma Müslümanların en büyük görevlerinden bir tanesi. Ben bu sabah namazı çağrımıza kulak verip gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik daim olur. Bir ve beraber olursak bir mana ediyor. Bunu da ruhlarımızda hissetmek güzel bir duygu” dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Meydanında Yozgat halkıyla 15 Temmuzdan bu yana nöbet tutuklarını ifade ederek, “Birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için, ülkemizin birlik beraberliğini, huzurunun bozulmaması için hep birlikte burada dua ediyoruz. Bu gün bunu burada sabah namazı ile taçlandırmış olduk. Allah kabul etsin. İnşallah ülkemiz bir daha böyle kötü günler yaşamaz. Bu olaydan da bir hayır çıktı, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile oldu” diye konuştu.
Vatandaşlar da birlik ve beraberlik oldukça Türkiye’yi kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini söyleyerek, etkinliğini düzenleyenlere teşekkür etti. Namazın ardından vatandaşlara, çorba, simit ve süt ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.