Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 150 dernekten darbe protestosu

Yozgat'ta Fethullahçı Terör Örgütü'nün (fetö) Askeri Darbe Girişimine Tepki Göstermek İçin 150 Dernek Yürüyüş Düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 150 dernekten darbe protestosu
Yozgat’ta Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki göstermek için 150 dernek yürüyüş düzenledi.
Yozgat’ta toplanan 150 derneğin yöneticileri ve üyeleri, FETÖ aleyhine sloganlar atarak Şehirlerarası Terminali’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda dernekler adına basın açıklaması yapan Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, peygamber ocağı diye bilinen, “inançlı insanlardır” diye düşünülen bir grup vatan haininin Türk milletini sırtından vurduğunu söyledi. Bu darbecilerin gözünün öylesine döndüğünü, düşman ordularının bile yapmadığını, daha önceki darbecilerin teşebbüs edemediği şekilde başta TBMM olmak üzere, bina, yol, köprü ve benzeri yerlere kirli ve kanlı ellerini uzattıklarını ifade eden Sargın, “Polislerimizi şehit etmişler, insanımızı acımasızca katletmişler, korku ve panik ortamı yaratmışlardır. Gelişen ve değişen Türkiye’de gözbebeğimiz şehirlerimiz İstanbul ve Ankara’da milletin malı olan uçak ve silahların millete karşı, zarar vermek üzere kullanıldığı bu alçak darbe girişiminin akılla, izanla ve vicdanla izahı mümkün değildir” dedi.
Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşların sokaklara ve meydanlara koşarak kahramanca demokrasi nöbeti tutarak, demokrasiye sahip çıkarak darbeyi durdurduklarını ifade eden Sargın, “Kahraman Türk milleti bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimini canı pahsına engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgüye ve takdiri şayandır. Bu alçakça ihanetin en üst düzeyde cezalandırılmasını ve hainlere idam istiyoruz. Ülkemizin tüm meydan ve caddelerinde direnmeye devam edeceğiz. Bu durum ortadan tamamen kalkıncaya kadar meydanlarda duracağımızı ilan ediyoruz. Türk milletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden darbe girişimi karşısında Yozgatlı dernekler ve sivil toplum örgütleri olarak her zaman devletin ve milletin yanında yer alacağımızın bilinmesini isteriz. Türk demokrasisine ve parlamenter sisteme karşı yapılmak istenen bu darbe girişimini lanetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu da, kendi kaleme aldığı “Biz sivil toplum kuruluşlarıyız” adlı şiirini okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.