Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yörüklerden Arka Sokaklar dizisine tepki

Isparta'da Yörük Türkmen Dernekleri, Arka Sokaklar Dizisindeki Fetö İle Bağlantısı Anlatılan Karakter İçin Yörük Lakabının Kullanılmasına Tepki Gösterdiler.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yörüklerden Arka Sokaklar dizisine tepki
Arka Sokaklar dizisinin geçtiğimiz cuma günü yayınlanan bölümünde FETÖ anlatırken “Yörük Albay” ifadesi kullanılmasına, Yörük Türkmen derneklerinden tepki geldi.
Isparta Yörük Türkmen Derneği ve Senirkent Akkeçili köyü Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği, durumu protesto etmek için ortak bir bildiri yayınladı. Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Arka Sokaklar dizisinin geçtiğimiz cuma günü yayınlanan bölümünde FETÖ terör örgütünü anlatırken “Yörük Albay” ifadesi kullanılmasının kendileri için onur kırıcı bir anlatım olduğunu söyledi. Parlakyıldız, "Bu ifadeyi şiddetle kınıyoruz. Çünkü Yörük Türkmenler Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelirken hainlik ve ihanet gibi kavramları Çin Seddi’nin temellerine gömerek yola çıkmışlardır. O nedenle Yörük Türkmenler tarihin hiçbir döneminde vatanına, milletine, bayrağına ve dinine ihanet etmemiştir. Sözünü ettiğimiz dizide onurlu Yörük kelimesini asker kıyafeti giymiş bir haine atfedilerek “Yörük Albay” denilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Oğuz Atanın torunlarından hain çıkmamıştır ve de çıkmaz. Yörük Türkmenlerini hain FETÖ ile ilişkilendirerek bir algı operasyonuna girişmek açık bir ifade ile alçaklık ve ihanet içinde bulunmaktır. “Yörük Albay” ifadesi kasıtlı olarak yapılıyorsa Yörük Türkmenler bunu asla affetmeyecektir" dedi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.