Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yörük Festivali’nde Dombıra Coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Yörük Festivali’nin son gününde ’Dombıra’ ile ünlenen Arslanbek Sultanbekov sahne aldı.2’nci Uluslararası Yörük Festivali, Düzlerçamı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 2’nci Uluslararası Yörük Festivali’nin son gününde ’Dombıra’ ile ünlenen Arslanbek Sultanbekov sahne aldı.
2’nci Uluslararası Yörük Festivali, Düzlerçamı’nda gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde halk oyunları, Belediye Bandosu’nun Yörük Türküler Konseri, Mehter Takımı, Beylik Töreni, yöre sanatçılarının konseri ve şiir dinletileri ile tam bir Yörük şöleni yaşandı. Yörük Festivali’nin son gün etkinliklerine, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve çok sayıda davetli katıldı.
DOMBRA RÜZGARI ESTİ
Uluslararası Yörük Festivali’nin kapanışı muhteşem bir konser ile oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen Dombıra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov, dombıra isimli enstrümanıyla muhteşem bir konser verdi.
NOGAY HALKINDAN SELAM
Dombıra’nın iki telli bir Türk sazı olduğunu söyleyen Arslanbek Sultanbekov, bir Yörük festivalinde dombırasıyla Türk ezgileri söylediği için çok mutlu olduğunu belirtti. Arslanbek Sultanbekov, Yörüklerin zengin Türk kültürünün önemli bir halkası olduğuna dikkat çekerek, "Mensubu olduğum Nogay Halkı’ndan Yörük kardeşlerimize Türkiye ve Antalya’ya samimi ve sıcak selamlar getirdim. Festivalin Türk dünyasına hayırlı olmasını dilerim" dedi.
COŞKULU KALABALIK DOMBIRA’YI SÖYLEDİ
Dombıra şarkısını iki kez söyleyerek bis yapan Arslanbek Sultanbekov, şarkının Türkiye’de çok sevildiğini söyledi. Sultanbekov, "Dombıra’nın Türkiye’de çok sevilmesinin en büyük nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Onunla özdeşleşen dombıranın ezgisi, herkes tarafından bilinir hale geldi" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.