Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yöresel ürünler dünya markası yapılacak

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi’ne özgü yöresel ürünlerin ve firmaların, Türkiye ve dünya çapında marka olabilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi.Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yöresel ürünler dünya markası yapılacak
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi’ne özgü yöresel ürünlerin ve firmaların, Türkiye ve dünya çapında marka olabilmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini söyledi.
Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi’ne ait peynir, Edirne ciğeri, Tekirdağ köftesi, badem ezmesi, tahin, hardaliye gibi yöresel ürünlerin ve işletmelerini belirli bir seviyeye getirerek, dünya markası olmaları yönünde çalıştıklarını belirtti. Şahin’e, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli oda ve borsa yöneticileri ile yöresel ürün yetiştiricileri ve firma temsilcileri de eşlik etti.
"Her sene yöresel değişik ürünlerimizi götürüyoruz"
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, geçtiğimiz haftalarda Antalya’da ‘Sizin Oranın Nesi Meşhur?’ sloganıyla düzenlenen YÖREX Fuarı’na Trakya Bölgesi’ndeki yöresel ürün üreticileri ile katıldıklarını anlatarak, "Trakya Kalkınma Ajansı olarak 3 yıldır Antalya’da düzenlenen YÖREX Fuarı’nda Trakya’daki tüm oda ve borsalarımızın işbirliği içerisinde katılım sağlamaktayız. Amacımız, tüm Trakya’yı aynı stantta beraberce anlatmak, ürünlerini tanıtmak ve satış yapmak noktasında gayret içerisindeyiz. Her sene yöresel değişik ürünlerimizi oraya götürüyoruz. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nin tüm içleriyle beraber kendine has yöresel ürünleri ve bu ürünleri yapanları oraya götürüyoruz. Ürünlerin hem pazarlanmasını hem de satış yapılmasını ve buradan bir kar elde ederek büyümesini, markalaşmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda bunu yaparken kendi yöresine ait bu ürünle beraber bölgenin tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz. İşin hem sosyal boyutu hem tanıtım boyutu hem de ekonomik boyutuyla üçlü bir yapı kurmuş oluyoruz" dedi.
"Yöresel ürünlerimize maddi ve manevi destek sağlıyoruz"
Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı olarak kendilerine destek veren tüm oda ve borsalara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, "Tüm bunları yaparken arkamızda ve yanımızda bizlere destek sağlayan oda ve borsalarımız ile onların üyeleri ile birlikte bu işleri yapıyoruz. Bu ürünleri üretenler ile birlikte Antalya’ya gittiğimiz zaman bütün başkanlarımızla beraber açılışta orada bulunarak, ürünleri pazarlayanların yanında bir gün boyunca onlara maddi ve manevi destek sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Yöresel ürünlerimiz dünya markası olacak"
Amaçlarının sıfırdan veya mevcut ürünleri ve firmaları belirli bir seviyeye ulaştırarak, yurt dışı piyasasına sokmak olduğunu ifade eden Şahin, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha önce olduğu gibi büyük marketlerden siparişler alındı ve yavaş yavaş bazı ürünlerimiz markalaşma yoluna gitmekte, bazı firmalarımız markalaşma yoluna gitmektedir. Umudumuz o ki Türkiye ve dünya çapında yöresel ürünlerimizin beyaz peynir gibi, Edirne ciğeri gibi, Tekirdağ’ın köftesi gibi ürünlerimiz önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde hem Türkiye’de hem de dünyada marka haline gelecek ve ihracat yapabilecek seviyeye gelecek. Buradaki yöresel firmalarımızı belirli bir seviyeye getirdikten sonra onları yurt dışındaki gıda fuarlarına ve diğer fuarlara götürerek, onlara bir lig atlatarak, onların dünya piyasasına açılmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız sıfırdan veya mevcut ürünlerimizi, firmalarımızı belirli bir seviyeden alarak dünya markası haline getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.