Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yongalama Makinesi, Çalıları Gübre Olarak Geri Dönüştürüyor

Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Güzelce Mahallesi’nde ’Yongalama Tesisi’ kuruldu. İlçedeki budanan ağaçların çalıları, yongalama makinesinden geçirilip gübre haline getirilerek doğaya kazandırılıyor.Büyükçekmece Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Güzelce Mahallesi’nde ’Yongalama Tesisi’ kuruldu. İlçedeki budanan ağaçların çalıları, yongalama makinesinden geçirilip gübre haline getirilerek doğaya kazandırılıyor.
Büyükçekmece Belediyesi, yeşil alanın yüksek olduğu Büyükçekmece’de ’Yongalama Tesisi’ kurdu. Güzelce Mahallesi’nde kurulan tesiste, ilçede budanan ağaçların çalıları ’Yongalama Makinesinden’ geçirilerek talaş haline getiriliyor. Yongalama makinesinden çıkan talaş, bahçelerde gübre ve peyzaj alanındaki çalışmalarda kullanılarak geri dönüştürülüp doğaya kazandırılıyor.
BAŞKAN AKGÜN DE YONGALAMA MAKİNESİNİ TEST ETTİ
Tesiste incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tesiste çalışan personelden işleyiş hakkında bilgi aldı. Yongalama makinesinin başına geçen Başkan Akgün, makineye çalı atarak test etti.
"YONGALAMA TESİSİ KURARAK ÇEVRE İÇİN DOĞRU BİR İŞ YAPTIK"
Yeni kurulan Yongalama Tesisi’ni ziyaret ederek, işçilerle birlikte yongalama yapan Başkan Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece’de kişi başına 120 metrekare yeşil alan düşüyor. O kadar çok yeşil alanımız, o kadar çok ağacımız var ki biz daha önce budama sonucu çıkan ve fırtınada yıkılan ağaçları önceden yakarak imha ediyorduk. Şehre yakın olduğu için yakma yöntemine vatandaşlardan tepkiler almaya başladık. Daha sonra gömmeye başladık. Daha sonra yaptığımız toplantılar sonucu hemen bu tesisi kuralım dedik. Budanan ve fırtına sonucu yıkılan ağaçlardan çıkan dalları toplayalım ve makineyle öğütelim dedik. Topladığımız dalları Almanya’daki kardeş şehirlerimizin de yaptığı gibi yongalama yapalım ve gübreye dönüştürelim istedik. Daha sonra da ağaç diplerinde, yol kenarlarında ve parkımızda, bahçemizde kullanalım istedik. Çevre adına çok doğru bir iş yaptık. Hem de elimizde hazır bulunan bir malzemeyi zamana uygun bir şekilde kullanmak için bu tesisi kurduk" dedi.
"YONGALAMADA ÇIKAN MALZEMEYLE DOĞAL YOLLAR OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ"
Yongalama cihazı ve yongalama yapılan ağaçların nerelerde kullanılabileceği hakkında Başkan Akgün ve beraberindeki ekibe bilgiler aktaran Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nevin Erdoğan, "Yongalama sonucu elde ettiğimiz gübreleri toprakla karıştırıyoruz. Bu oluşan toprakları da peyzaj uygulamalarında alt toprak olarak kullanıyoruz. Daha sonra ise ağaçlandırma çalışmalarını yaptığımız yerlerde bu malzemeyi kullanarak doğal yollar oluşturmayı planlıyoruz. Peyzaj çalışmaların da birçok alanda dekoratif amaçla da kullanılabilir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.