Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yol izin belgesi olmayana ceza

Denizli’de İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen ’Yol İzin Belgesi’ bulunmayan yabancı uyruklu şahıslara bilet satışı ve hizmet verilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Denizli’de İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen ’Yol İzin Belgesi’ bulunmayan yabancı uyruklu şahıslara bilet satışı ve hizmet verilmeyecek.

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yabancı uyruklu ve Suriyeli vatandaşlar hakkında yol izin belgesi, ikamet izin belgesi, pasaport, Uluslararası Koruma Sahibi Kimlik Belgesi ve Geçici Koruma Kimlik Belgesi ibraz etmeyenlerin polis ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı birimlere bildirilmesi istendi.

Açıklamada, "İlimizde yaşayan uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslar ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların, kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, özellikle göçmen kaçakçılığı suçuna karışan veya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespitinin sağlanması amacı ile il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından, İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen geçerli ’Yol İzin Belgesi’ bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesinin durdurularak, uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahısların ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların nüfus hareketliliğinin, ikamet ili değişikliğinin ve mobilitelerinin düzenlenmesi ve kontrol altına alınması, kayıtsız olan Suriyeli yabancıların ise geçici koruma kapsamında kayıt altına alınması ile Denizli il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amaçlanmıştır. Bu kararla taşıma hizmeti talep eden yabancılardan geçerli ikamet izin belgesi, pasaport, Uluslararası Koruma Sahibi Kimlik Belgesi ve Geçici Koruma Kimlik Belgesi ibraz etmeleri (Uluslararası ve Geçici Koruma kimlik belgeleri sahipleri Yol izin Belgeleri ile seyahat edebilir) halinde taşıma hizmeti verilecektir. Geçerli bir belge bulunmayan ibraz edemeyen yabancı uyruklu ve Suriyeli yabancılar hakkında gerekli işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı birimlere bilgi verilecektir. Bilet satışı ve taşıma hizmetleri yasaklarına ve bu kararla getirilen düzenlemelere riayet etmeyenlere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi delaleti ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanır" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.