Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK’ten FETÖ-PDY açıklaması

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), FETÖ-PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin bulunmasına müsaade edilmeyeceğini açıkladı.YÖK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı üniversitelerde rektörlük seçim ve atama işlemlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), FETÖ-PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin bulunmasına müsaade edilmeyeceğini açıkladı.
YÖK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı üniversitelerde rektörlük seçim ve atama işlemlerinin de araya girmesi sebebiyle inceleme ve değerlendirme süreçlerinde göreceli bir uzama olduğu belirtildi. Yükseköğretim kurumlarındaki FETÖ temizliğinde hiçbir kişi veya kuruma iltimas geçilmesi söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, “YÖK olarak, FETÖ/PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin bulunmasına asla müsaade edilmeyecektir. Akademik camiamızın bu şebekeden temizlenmesi üniversitelerimizdeki akademik gelişim ve özerklik için de elzemdir” denildi.
YÖK Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe neticesinde ilgili Başbakanlık kararıyla Kurulumuz bünyesinde kurulan OHAL Komisyonu marifetiyle üniversitelerimizdeki açığa alma ve çıkarma işlemlerine ilişkin süreçler yakından takip edilmekte ve kamuoyu bilgilendirilmektedir. Üniversitelerimizde bu kapsamda gelinen son duruma bakıldığında; bilindiği üzere 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin olarak üniversitelerimiz tarafından açığa alınan ve haklarında inceleme ve değerlendirmeler yapılan personelden bugüne kadar 670 sayılı KHK ile 2 bin 346 akademik personel kamu görevinden çıkarılmıştır. Bununla birlikte üniversitelerde konuya ilişkin süreç tamamlanmamış olup çalışmalar halen devam etmektedir. Dicle Üniversitesi gibi bazı üniversitelerimizde rektörlük seçim ve atama işlemlerinin de araya girmesi sebebiyle inceleme ve değerlendirme süreçlerinde göreceli bir uzama olmuştur. Üniversitelerimizde akademik ve idari personellerle ilgili olarak yürütülen bu inceleme ve değerlendirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir. Kamuoyunun şundan emin olmasını isteriz ki; Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizde FETÖ/PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin bulunmasına asla müsaade edilmeyecektir. Akademik camiamızın bu şebekeden temizlenmesi üniversitelerimizdeki akademik gelişim ve özerklik için de elzemdir. Bu kapsamda hiçbir kişi veya kuruma iltimas geçilmesi söz konusu değildir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmamalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.