Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÖK’ten “Derste Zorla Alkol Tattırıldığı” İddialarına İlişkin Açıklama

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bir vakıf üniversitesinde öğrencilere dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, Başkanlığın üniversitelerde program açılmasına izin verdikten...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bir vakıf üniversitesinde öğrencilere dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, Başkanlığın üniversitelerde program açılmasına izin verdikten sonra bu programa ait ders planı ve içerikleri-istisnalar durumlar dışında-ilgili bölümün ve yüksekokulun önerisi sonrasında üniversite senatosunun kararı ile belirlendiğini bildirdi.
YÖK’ten, son günlerde medyada yer alan bir vakıf üniversitesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde alkollü ve alkolsüz içecekler dersini gören öğrencilere dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, “Öncelikle kamuoyunun bilmesini isteriz ki Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak bu üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde adı geçen dersin öğrencilere okutulması ve bu dersin müfredatının belirlenmesi hususlarında müdahil olmamız söz konusu değildir. Başkanlığımız üniversitelerde program açılmasına izin verdikten sonra bu programa ait ders planı ve içerikleri -istisnalar durumlar dışında- ilgili bölümün ve yüksekokulun önerisi sonrasında üniversite senatosunun kararı ile belirlenmektedir. Bahse konu bölüm için de aynı durum söz konusu olup Yükseköğretim Kurulu bu programın içeriğini ve müfredatını belirlememiştir. Konuya ilişkin devam eden tartışmalara Başkanlığımızı da dâhil eden bazı ifadeler üzerine, bilgi kirliliği oluşmaması ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Bilindiği üzere iddialara ilişkin üniversite yönetimince soruşturma başlatılmış olup soruşturmanın selahiyeti açısından Başkanlığımızca konuya ilişkin herhangi bir ek açıklama yapılmayacaktır” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.