Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazköy Mahallesi Kültür ve Aşevi hizmete açıldı

Efeler Belediyesi tarafından Yılmazköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Yılmazköy Mahallesi Kültür ve Aşevi’, düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Efeler...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılmazköy Mahallesi Kültür ve Aşevi hizmete açıldı

Efeler Belediyesi tarafından Yılmazköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Yılmazköy Mahallesi Kültür ve Aşevi’, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Aşık Mahsuni Şerif’in oğlu Emrah Şerif, Yılmazköy Mahalle Muhtarı Şahin Can ile diğer mahalle muhtarları, Efeler Belediye Meclis Üyeleri ve Yılmazköy Mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Yılmazköy Mahallesi’nde yıllar önce yapılmış ancak atıl durumda olan cemevinin, Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yenilendiğini belirterek, “Açılışını yaptığımız kültür ve aşevimiz, daha önce cem evi olarak kullanılan tavanı çökmüş, içine girilemeyecek durumda olan bir mekandı. Efeler Belediyemizin çok kıymetli çalışanlarımızla bu güzelliği Yılmazköy sakinlerimize sunmak için oluşturduk. Talep ve ihtiyaçlarımız çok fakat imkanlarımız sınırlı. Bu sınırlı imkanlar içinde sizlere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Vatandaşların Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanlarının farklı olduğunu zaman zaman ayırt edemediklerini belirten Başkan Özakcan, şöyle konuştu:

“Muhtarlarımızla etle tırnak gibiyiz, onlarla el ele omuz omuza çalışıyoruz. Muhtarlarımızın bize ilettikleri ihtiyaçları yerine getirme gayreti içindeyiz. Sorumluluk alanımız içindeki hizmetleri yerine getirmeye ve mahallelerimizi daha yaşanılır hale getirme gayretimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Temizlik ilaçlama hizmetlerimizden mezarlık defin hizmetlerimize, yol yapımından park bahçe yapımına kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar köylerimizde 50’ye yakın park bahçe ortamı oluşturduk. Mahalle sakinlerimizin huzur bulacağı, çocuklarımızın güven içinde oynayacağı yaşlılarımızın hoşça vakit geçirebileceği mekanlar oluşturmaya çalıştık.”

Efeler ilçesi olarak üstlendikleri yetki çerçevesinde vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Özakcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Köylerimizin girişinden ana yola kadar olan kısım Büyükşehir Belediyemizin yerine getirmesi gereken bir hizmetti. Bugün Yılmazköy’de Büyükşehir tarafından ana yolun yapımıyla ilgili bir çalışma başlatılmış. Büyükşehir belediyemize de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşayacağımız günlerde birlikte olmayı dileyerek hepinize sağlık esenlik diliyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise şöyle konuştu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvuru neticesinde cemevlerinin ibadet yeri olduğu kabul edildi. AKP iktidarı ise Türkiye’de bu kararı uygulayamadı. Bu nedenle AKP iktidarını kınıyorum ve bir an önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararının uygulanmasını diliyorum. Cemevleri Alevilerin ibadet yeridir. Hiç kimsenin bunu inkar etme hakkı yoktur. Yılmazköy Kültür ve Aşevi’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Aşevi gezilirken, Yılmazköy mahalle sakinleri Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.