Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldızlı Gençlerden Kan Bağışında Rekor Denemesi

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, “Akacak kan damarda durmasın! Yıldız’da Rekor Kırılsın” sloganı ile bir günde okulun kuruluş yıl dönümüne atfen 1911 ünite kan bağışı yapacak.Kızılay ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, “Akacak kan damarda durmasın! Yıldız’da Rekor Kırılsın” sloganı ile bir günde okulun kuruluş yıl dönümüne atfen 1911 ünite kan bağışı yapacak.
Kızılay ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği kan bağış kampanyasında Beşiktaş ve Davutpaşa Kampüsleri ile Teknopark önünde eş zamanlı rekor denemesi gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği’nin organize ettiği “Akacak kan damarda durmasın! Yıldız’da Rekor Kırılsın” kampanyasına Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit, üniversite yönetiminin yanı sıra, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan, öğrenciler, akademik ve idari personel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kuruluş yıl dönümü olan 1911 yılına ithafen 1911 ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor. Kampanya ile bir günde toplanan en yüksek kan bağışı sayısına ulaşılarak rekor denemesi yapılacak. Kan bağışında bulunacak kişiler saat 20.00’a kadar rekor denemesine katılabilecekler.
“NE ZAMAN İHTİYACIMIZ OLACAĞI BELLİ DEĞİL”
Kızılay ile yedi yıldan beri kan bağışı kampanyası yaptıklarını vurgulayan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Buradaki hedefimiz 1900 ünitenin üzerinde kan toplayarak bir gün içerisinde toplanan en çok üniteyi gerçekleştirmek. Kan her zaman hepimizin ihtiyacı olan bir şey, ne zaman ihtiyacımız olacağı belli değil. Türk Kızılayı bu işi çok güzel organize ediyor. Biz de üniversite gençliğini bu konuda hassasiyete ulaştırmak, ülkenin kan ihtiyacına bir nebze katkı sağlamak adına Kulüpler Birliğimiz ile bu işi gerçekleştiriyoruz. Geçen sene 1680 ünite kan toplamıştık, bu sene inşallah 2000’in üzerinde kan toplayarak bir rekora imza atacağız” şeklinde konuştu.
“BİR YIL İÇERİSİNDE 2.5 MİLYON ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR”
Üniversitelerin bilimde yarıştığı gibi kan bağışında da yarışmaya başladığını dile getiren Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan, “Üniversitelerin kan bağışını sahiplenmesi çok güzel bir olay. Okulumuzun kuruluşu 1911 taban 1911, tavan serbest diye bir kampanya ile başladık. Bağışlarımız çok güzel gidiyor. Biz farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Her zaman da söylüyoruz kan acil değil devamlı bir ihtiyaçtır. Ülkemizin şu anda bir yıl içerisinde 2.5 milyon ünite kana ihtiyacı var” dedi.
“PAYLAŞTIKÇA ARTACAK BİR DAMLA KAN”
Yıldız Teknik Üniversitesi Genel sekreteri Bahar Sivri ise, “Sağlığımızın sadakası için paylaştıkça artacak bir damla kan diyorum. Bir gün mutlaka bizimde başımıza herhangi bir şey gelebilir. İnsancıl düşünen herkesin kan vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
İnsanların hem kendi sağlıkları hem de diğer insanların sağlıklarını düşünerek kan vermesi gerektiğini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Mustafa Yılmaz, “Kan vererek bu gün belki de birinin hayatına yardımda bulunacağım” dedi.
Türk Kızılayı’nın gönüllü kan bağışı ve farkındalık çalışmalarına destek veren Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından 10 Mayıs’taki rekor denemesinde 1327 kan bağışı yapılmıştı. 28 Mart tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin kan bağışı rekoru 1625 ünite olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.