Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım’da Ücretsiz Aile Danışmanlık Hizmeti

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi (YADEM) hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım’da Ücretsiz Aile Danışmanlık Hizmeti

Açılışa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Karaarslan, Bursa Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Menteşe, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fiziki olarak değil ama manevi olarak değeri çok büyük olan bir merkezin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kısaca YADEM dediğimiz, Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi’miz inşallah bundan sonra Yıldırımlı hemşehrilerimize hizmet verecek. Bizim kültürümüze göre toplumun en temel yapı taşı ailedir. Bu anlamda aileyi bir bütün olarak görüyoruz. Bu çağda karşılaştığımız en önemli problemlerden biri de aile parçalanmaları. İlgi ve şefkatten yoksun olan çocukların ilgi ve sevgiyi birçok noktada yanlış yerlerde aramaları. Bunların önüne geçmek adına önleyici tedbirler almayı önemsiyoruz. Bu mekanda 3 aile danışmanımız, 2 psikoloğumuz ile birlikte hizmet vereceğiz. Geçmiş dönemde de bu hizmetler veriliyordu ama bundan sonraki süreçte çok daha yoğun bir şekilde, herkese ulaşabilecek noktada bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK DEĞİL İLETİŞİMSİZLİK

Boşanma oranlarında, evlilik oranlarına nazaran büyük bir artış olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Baktığımızda çoğunun ‘şiddetli geçimsizlik’ diye ifade ettiği şeyin aslında ‘iletişimsizlik’ olduğunu görüyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte evde herkes ya telefon ya da televizyon başında. Bireylerin birbirleriyle iletişiminde sorunlar var. Bunun bir şekilde önüne geçmemiz lazım. Güçlü bir toplumu oluşturmak güçlü bir aileyi kurmak ve yaşatmaktan geçer. Bizler ne kadar fiziki mekanlar yaparsak yapalım eğer toplumu ihya edemezsek, o ihya edemediğimiz kişiler yarın gelir bizim inşa ettiğimiz o binaları da, şehri de harap eder. Buna dikkat etmemiz lazım. Ben bu konuda Yıldırım Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi’mizin önemli bir boşluğu dolduracağına, ufuk açacağına ve ailelerin güçlendirilmesinde de etkili olacağına inanıyorum. Merkezimizin inşallah şehrimiz için, hemşehrilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.