Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Büyükşehir İle Yeşilleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesine kazandırılacak olan 250 bin metrekarelik ‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nın temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.Büyükşehir Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Büyükşehir İle Yeşilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesine kazandırılacak olan 250 bin metrekarelik ‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nın temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.
Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi’nin Vakıf Mahallesi’ne 250 bin metrekarelik park kazandırıyor. Büyükşehir tarafından projelendirilen ‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nın temeli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı. Altepe, “Bursa’nın yeşil kimliğinin daha da güçlenmesi için şehrin her ilçesine parklar kazandırıyoruz. Çocuklarımızın, insanlarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları, daha yaşanabilir bir kentin oluşmasını amaçlıyoruz” dedi.
Başkan Altepe, vatandaşların spora teşvik edilmesinin önemine de değinerek, şehrin sporda da öncü olmasını istediklerini kaydetti. Yıldırım Vakıf Mahallesi’nde 250 bin metrekare alanda güzel bir projenin gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Altepe, “Türkiye gelişiyor, Bursa da bu gelişimde önemli rol oynuyor. Yapacağımız çok iş var. Bursa’da çevreye ve yeşile önem veriyoruz. Herkes, sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevreyle olur. Yeşil Bursa adına yakışır projelerimizle, nefes alan ve hayat veren bir Bursa’ya doğru adım adım ilerliyoruz. Bugüne kadar birçok park ve yeşil alanı Bursa’ya kazandırdık. Çalışmalarımız doğrultusunda, Bursa genelinde kişi başına düşen yeşil alan 10 metrekareye ulaştı ve bu rakam her geçen gün artıyor” diye konuştu.
‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nın kentin vizyonuna katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Altepe, “Yaklaşık 250 bin metrekare üzerine konuşlandırılan proje tamamlandığında Bursa’ya spor alanlarından çocuk oyun gruplarına, göletten tematik alanlara kadar birçok etkinliğin rahatça gerçekleştirileceği bir yaşam merkezi bölgeye kazandırılmış olacak” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı toplumların, yeşil alanlarla ve sporla iç içe fertlerle oluşacağını ifade ederek, “Bursa, doğası ve doğasına haksızlık etmeyen yerel yöneticilerinin varlığıyla çok şanslı bir şehir. Bir toplumun sağlıklı olması ancak bireylerin ruhsal, fizikî ve sosyal sağlıklarının yerinde olmasıyla sağlanabilir. Bu nedenle çocuklarımızın da sağlıklı fertler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar, sağlıklı beslenip hareket etsinler istiyoruz. Her yaş grubundan insanımızın sağlıklı sportif faaliyetler yapabilecekleri, futbol oynayacakları alanların olması ise bir şehir için çok önemli ve değerlidir” şeklinde konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Bursa’yı yeşil kimliğiyle daha da buluşturan Başkan Altepe’yi tebrik etti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise insanların yaşam kalitesini artıran hizmetlerinden ötürü Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “Bursa’da ve Yıldırım’da yapılan hizmetlerin odağında insan var. Ortak akılla gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizle kentimizi geleceğe taşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Vakıf Mahallesi’nde yaşayan çocukların yoğun sevgi seliyle karşılanan Bakan Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, önce butona basarak ‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nın temelini attı, ardından da parka nakledilen ağaçların dikimini gerçekleştirdi. İlçe belediye başkanları ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar da törene katıldı.
Projeye göre ‘Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nda kapalı yüzme havuzu, engelli yüzme havuzu, güreş salonları, sporcu misafirhanesi ve kafeterya alanlarını içeren bina ile 1900 metrekarelik tribün, 2 adet suni çim zeminli futbol sahası, 2 gölet alanı ve seyir terası ile 17 bin metrekarelik çocuk oyun alanları ve aktivite alanları, 8 bin metrekarelik tematik park alanı, büfeler, mescitler, bebek bakım üniteleri ve diğer müştemilat binalarının yanında 300 araçlık otopark da bulunacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.