Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıkım Gerginliği Tatlıya Bağlandı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde belediyeye ait arazi üzerinde iş yerleri bulunan hurdacı esnafı, sözleşmeleri bittiği için araziyi boşaltmaları istenince gerginlik yaşandı. Gerginlik bir haftalık süre uzatımının ardından sona erdi.Edinilen...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde belediyeye ait arazi üzerinde iş yerleri bulunan hurdacı esnafı, sözleşmeleri bittiği için araziyi boşaltmaları istenince gerginlik yaşandı. Gerginlik bir haftalık süre uzatımının ardından sona erdi.
Edinilen bilgiye göre, Körfez ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Nergiz Caddesi üzerinde bulunan Körfez Belediyesi’ne ait arazi üzerinde iş yeri kurarak çalışan 5 hurdacı esnafı sözleşme süresi dolduğundan 26 Şubat’ta 10 gün süre verilmişti. Taşınacak yerleri olmayan hurdacılar, Kooperatif Başkanı ile birlikte Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile görüşüp süre istemişlerdi. Başkan Baran esnafların mağdur olmamaları için 18 Nisan 2016’ya kadar süre tanımıştı. Belediye, bugün yapılan uyarılara rağmen boşaltmayan iş yerlerine zabıta ve iş makineleri ile boşaltmak alana gönderdi. Müdahale edilmeden önce esnaf tekrar süre istedi. Buna karşılık son kez tahliye etmeleri için ve mağdur olmamaları için zabıta amiri yazılı taahhüt ve tebligat hazırlayarak, esnafa bir hafta daha ek süre tanıdı. Anlaşan esnaflar yazılı taahhütnameyi imzaladı.
Körfez Hurdacılar Kooperatif Başkanı Muhammet Kaba esnaf adına bir açıklama yaparak, "Hurdacılar Sitesi olarak burada 23 iş yeri var. Bunlardan 18 tanesinin yeri Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, 5 tanesinin yeri ise Körfez Belediyesine aittir. Körfez Belediyesine ait olan ve tahliye kararı olan 5 iş yeri alanını boşaltmamız için bir hafta daha müsaade ettiler. Biz buradan çıkacağız ama yetkilerle Büyükşehir ile randevu alamıyoruz. Körfez Belediyesi ile de görüşüp buna kalıcı çözüm nasıl yaparız görüşmesini yapacağız" dedi.
İmzalanan taahhütname ardından toplanan esnaf olaysız şekilde dağılırken, boşaltım için gelen iş makineleri ve zabıta ekipleri de alandan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.