Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıkılmaz Ailesinin Ana Kuzusu

Yozgat’ta ikiz doğan kuzular annesi tarafından bakılmayınca biri öldü diğeri de Yıkılmaz ailesinin evinde bebek gibi besleniyor.Yozgat’ın Musabeyliboğazı köyünde ikiz kuzulayan koyun yavrularına bakmayınca kuzulardan biri öldü, diğeri...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta ikiz doğan kuzular annesi tarafından bakılmayınca biri öldü diğeri de Yıkılmaz ailesinin evinde bebek gibi besleniyor.
Yozgat’ın Musabeyliboğazı köyünde ikiz kuzulayan koyun yavrularına bakmayınca kuzulardan biri öldü, diğeri ise köyden şehre getirilerek 5 katlı apartmanın en üst katında yaşayan Nedim Yıkılmaz ve ailesi tarafından özenle beslenerek büyütülüyor.
Edi ismini verdikleri kuzuyu süt ve muz ile besleyip üşümesin diye kazak giydirip altına da bez bağlayan Yıkılmaz ailesi, Edi’ye bir bebek gibi bakarak günlük bakımını da yapıyor. Dışarıya çıkarıldığında sahibinin yanından ayrılmayan kuzuyu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemeyerek kuzuyu sevip hatıra fotoğrafı çekiniyor. 20 günlük kuzuyu 10 gündür evinde beslediklerini belirten Nedim Yıkılmaz, kuzuyu evde besleyebildikleri kadar besleyeceklerini söyledi.
Yıkılmaz, köye gittiklerinde bir koyunun ikiz kuzuladığını ancak koyunun memesinin yaralı olmasından dolayı besleyemediğini belirterek, “Kuzunun birisi beslenemediği için ölmüş. Diğer kuzuyu da bize verdiler. Ben de hanımla görüştüm, biraz itiraz etse de kabul edince Yozgat’taki evimize getirdik ve beslemeye başladık” dedi.
Kuzuya bir bebek gibi baktıklarını ifade eden Yıkılmaz, “Kuzu adeta evimizin bir parçası oldu. İki çocuğumuz vardı şimdi üç oldu. Kuzuyu veterinere götürüyorum, bakımını yapıp dışarıda gezdiriyoruz” diye konuştu.
Evin hanımı Hamide Yıkılmaz ise kuzu ile bir bebek gibi ilgilendiklerini belirterek, “İlk başlarda kuzuyu getirmeye razı değildim ama sonra ben de sevmeye başladım. Bir bebek gibi oldu. O da mutlu biz de mutluyuz seviyoruz. Kuzu tıpkı bir bebek gibi şu an üzerinde giysisi altında bezi var. Biberonla sabah, öğle akşam üç sefer süt veriyorum, altını bugün üç defa değiştirdim. Banyo yaptırıyoruz. Evimizin küçük bir üyesi oldu. Diğer odada yalnız kalınca meleyip yanımıza gelmek istiyor, kapıyı açınca yanımıza geliyor. Arkadaşlarım çok merak ediyor gelip görmek istiyorlar. Kimse evde kuzu beslediğimize inanamıyor” şeklinde konuştu.
Evin küçük kızı Merve Su Yıkılmaz da kuzuyu çok sevdiğini ve beraber oynadıklarını belirterek, “Okuldan gelene kadar özlüyorum. Beni gördüğü zaman yanıma geliyor peşime takılıyor. Bunu büyüteceğiz evimizin bir parçası oldu. Çok seviyorum kuzu bazen benimle yatıyor” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.