Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YGS’den Çıkan Öğrenciler Hamsi Festivali’nde Stres Attı

Balık sezonunun kapanmasına haftalar kala Pendik Sahili’nde düzenlen Hamsi Festivali, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. 5 ton hamsinin ikram edildiği festival, üniversiteye geçişin ilk ayağı olan YGS ile aynı güne denk gelince, sınavdan...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balık sezonunun kapanmasına haftalar kala Pendik Sahili’nde düzenlen Hamsi Festivali, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. 5 ton hamsinin ikram edildiği festival, üniversiteye geçişin ilk ayağı olan YGS ile aynı güne denk gelince, sınavdan çıkan üniversite adayları, festivale gelerek stres attı.
Pendik Belediyesi’nin Trabzon ve Çaykaralılar Kültür Derneği işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlediği Hamsi Festivali’nin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi. Pendik Sahili’nde pişirilen tonlarca hamsinin kokusunu alan vatandaşlar festival alanına akın etti. Balık sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala hamsinin tadına bakmak isteyen binlerce Pendikli vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu.
5 TON HAMSİ İKRAMI YAPILDI
Pendik sahilinde düzenlenen hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceli anların yaşandığı hamsi festivalinde toplam 5 ton hamsi, 30 aşçı tarafından pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Festival boyunca çalan Karadeniz ezgileri de vatandaşları coşturdu. Etkinliğe katılan vatandaşlar kemençe eşliğinde horon tepti. Festivalde çeşitli sanatçılar konser verdi.
SINAVDAN ÇIKAN ADAYLAR FESTİVALİN YOLUNU TUTTU
Hamsi Festivali, üniversiteye geçişin ilk aşaması olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile aynı güne denk gelince, sınavdan çıkan üniversite adayları soluğu festivalde aldı. Uzun süredir sınav stresi yaşayan öğrenciler, hamsi yiyerek ve Karadeniz ezgileri eşliğinde horon teperek stres attı.
YGS’den çıktıktan sonra festival alanına hamsi yemeye geldiğini belirten Mücahit Genç, "Sabah sınava girdik biraz stresliydi. Sınav güzel geçti, sorular geçen seneye göre daha kolaydı. Şimdi de stres atmaya geldik. Güzel bir ortam, mutluyuz. Sıradan dolayı şuan için hamsinin tadına bakamadık inşallah bakacağız" dedi.
Hamsinin tadına bakmak için sıra bekleyen bir başka vatandaş ise, "Hamsi yemek bahane, Karadenizlilerin bir arada olması çok güzel" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.