Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yetmiş öğrenciye bir öğretmen eğitim veriyor

Şanlıurfa’nın Siverek ,ilçesinde 140 öğrencisi olan iki derslikli Kalfalar İlkokulunda eğitim gören öğrenciler, okula yeni öğretmen istiyor. İlçe Milli Eğittim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmen açığının en kısa sürede giderileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Siverek ,ilçesinde 140 öğrencisi olan iki derslikli Kalfalar İlkokulunda eğitim gören öğrenciler, okula yeni öğretmen istiyor. İlçe Milli Eğittim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmen açığının en kısa sürede giderileceğini açıkladı.
İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki 750 nüfuslu Kalfalar mahallesinde bulunan ilkokulda 140 öğrencinin eğitim gördüğü iki derslikli okulda tek ücretli öğretmen görev yapıyor. 70 öğrencinin eğitim gördüğü sınıfta, bir sıraya dört öğrencinin oturduğu görüldü.
Okuldaki görevli tek öğretmen olan Mustafa Demirbüken, “Şuanda iki sınıfımız var, 70 öğrenci eğitim görüyor. Diğer 70 öğrencimiz ise tarlada çalışıyor. Çok sıkışık olduğu için doğru dürüst eğitim veremiyoruz. Çocuklar zaten öğretmensiz, 3 haftadır doğru düzgün ders veremedik, iyi bir eğitim veremedik. En kısa zamanda bunun düzeltilmesini istiyoruz. Şuan sınıfta 70 öğrenci var, bunlarda 4 sınıftan oluşuyor, 1, 2, 3 ve 4. sınıf. Hala bir o kadarı da daha gelmemiş, tek öğretmen benim” dedi.
Medine Göreke isimli 4. sınıf öğrencisi ders esnasında sıkıştıklarını söyleyerek, “Biz şuan 70 kişiyiz, burada sıkışıyoruz ve öğretmen istiyoruz” dedi.
Konuyla ilgili İlçe Milli Eğittim Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada, söz konusu okula ders yılının başlamasıyla birlikte üç öğretmen görevlendirildiği, görevlendirilen öğretmenlerin görev yerlerine gitmediklerini belirtti. Yeni bir görevlendirmeyle okula üç yeni öğretmenin başlama yazısını yazdıklarını belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde öğretmen açığının giderileceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.