Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yeter Kızanım" diyerek sevinçten konuşamadı

Edirne’de yaşayan 77 yaşındaki Melahat Datenin’in hayali gerçek oldu. Merhum eşiyle Almanya’da ağır işlerde çalışarak biriktirdikleri 200 bin Euro’dan fazla parasını, Edirne Valiliği’ne bağışlayan Melahat Datenin, yapımı tamamlanan...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de yaşayan 77 yaşındaki Melahat Datenin’in hayali gerçek oldu. Merhum eşiyle Almanya’da ağır işlerde çalışarak biriktirdikleri 200 bin Euro’dan fazla parasını, Edirne Valiliği’ne bağışlayan Melahat Datenin, yapımı tamamlanan sevgi evlerinin açılış töreninde mutluluktan ne söyleyeceğini bilemedi. Datenin "Yeter kızanım. Sevinçten ne anlatacağımı bilemiyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Sitesi bahçesinde 40 çocuk kapasiteli ’Hulusi-Melahat Datenin’ adı verilen sevgi evlerinin açılışı töreni gerçekleşti. 1,5 yıl önce temeli atılan sevgi evleri binasının açılışı, Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın katılımıyla gerçekleşti.
Hayırsever Melahat Datenin, sevecen tavırlarıyla ve konuşmasıyla açılaşa renk kattı. Mutluluktan cümle kurmakta zorlanan Melahat Datenin, "Allah’ıma binlerce kez şükürler olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum. sevinçten. Zamanında yapamadık bunu. Beyim yapamadı. Adadım helal olsun. Yavrularım yaşasın. Yeter kızanım. Sevinçten ne anlatacağımı bilemiyorum" dedi.
Vali Özdemir FETÖ’ye de değindi
Edirne Valisi Günay Özdemir, yapılan bağışın bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Artık hayatı boyunca biriktirdiği, belki ne zamandır yapmak istediği, yardımı, iyiliği, fırsat bularak yaptığı iyiliği açmaktan biz onun kadar gurur duyuyoruz. Bu bir zaman gelecek FETÖ olacak, bir zaman gelecek PKK olacak, bir zaman gelecek farklı bir şey olacak. Onun için özellikle, bu tür sosyal problemlere dönük her türlü çalışmayı yapmak bizler açısından da sosyal sorumluluk gerektiren bir davranış olduğunu düşünüyorum. Biz sosyal sorumluluklarımızı ne kadar yerine getirirsek topluma huzur o kadar gelecek. Bunu kullanacak olanlara da fırsat vermemiş olacağız. Bu konuda hassasiyet gösteren, sorumluluk gösteren Melahat annemin ellerinden öpüyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.