Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeryüzü Doktorları’ndan Nijer’e yardım eli

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Orta Afrika ülkesi Nijer’e giden yardım kuruluşu ’Yeryüzü Doktorları’ üyeleri, 12 gün süreyle maddi durumu elverişsiz ailelere sağlık yardımı yaparak bağışlanan kurbanları dağıtacak.Gönüllü...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Orta Afrika ülkesi Nijer’e giden yardım kuruluşu ’Yeryüzü Doktorları’ üyeleri, 12 gün süreyle maddi durumu elverişsiz ailelere sağlık yardımı yaparak bağışlanan kurbanları dağıtacak.
Gönüllü bir sağlık örgütü olan Yeryüzü Doktorları iki farklı organizasyonla kurban bağışları yapmak, sağlık taraması gerçekleştirmek üzere Orta Afrika ülkesi Nijer’e gitti. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Nijer’e giden Yeryüzü Doktorları Program Koordinatörü Damla Demirel ve beraberindeki sağlık ekibi, 6 gün boyunca sağlık taraması yapacak. Ekip ayrıca Türkiye’den bağışlanan kurbanların kesimini yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
Kurban bağışı ve sağlık taraması yapılacak
Gönüllü bir sağlık örgütü olan kuruluşun her yıl 30 ayrı ekiple 40 ülkede ulaşılamayan yerlere sağlık hizmeti ve ücretsiz ilaç götürdüğünü ifade eden Yeryüzü Doktorları Program Koordinatörü Damla Demirel, ameliyathane bulunan ülkelerde ise cerrahi operasyonlar da yaptıklarını ifade etti. Nijer’de sürecek yardım faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Demirel, “Bugün kurban vesilesiyle Nijer’e gitmek için buradayız. Sağlık ekibimizle beraber yaklaşık 12 günlük bir seyahatimiz var. Türkiye’den aldığımız kurbanlarımızın orada kesimini gerçekleştireceğiz ve beslenme eksikliği çeken bölgelerde dağıtımını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı öncesinde Nijer’e giden yardım kuruluşu 12 gün süreyle maddi durumu elverişsiz ailelere sağlık yardımı yaparak bağışlanan kurbanları dağıtacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.