Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenişehir Belediyesi gençlerle buluştu

Diyarbakır’ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, düzenlenen bir yemekle gençlerle bir araya geldi. Gençlerin taleplerini dinleyen Kartal, “Kısa zamanda çok çeşitli projeler geliştirdik. Bu projeleri hem hükümetimizin...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenişehir Belediyesi gençlerle buluştu

Diyarbakır’ın Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, düzenlenen bir yemekle gençlerle bir araya geldi. Gençlerin taleplerini dinleyen Kartal, “Kısa zamanda çok çeşitli projeler geliştirdik. Bu projeleri hem hükümetimizin desteğiyle hem de yerel kaynaklarla halkımızın, özellikle de siz gençlerin hizmetine sunmak bizleri gururlandıracaktır” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Serdar Kartal bir otelde düzenlenen yemekte ilçe gençleri ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökdemir, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade’nin de katıldığı yemekte gençlerin sorun ve taleplerini dinleyen Kartal, gençlere baktıkça Türkiye’nin pırıl pırıl geleceğini gördüğünü ifade ederek, “Sizlere baktıkça Türkiye’nin geleceğine güvenebileceğimizi hissediyoruz. Bizler atalarımızdan devraldığımız bu mirası gönül rahatlığıyla bırakabileceğimizi gözlerinizdeki o canlılığa baktıkça daha iyi anlıyoruz. Daha değişik platformlarda gençlerimizin taleplerini daha sağlıklı olarak almaya başlayacağız. Bu bir başlangıç” dedi.

“Halkımızın gözyaşlarının dinmesi için görevlendirildik”

Kayyum atanmadan önce belediyelerin durumunun Diyarbakırlılar tarafından daha iyi bilindiğini vurgulayan Kartal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iradeleriyle teröre akan finansmanın durdurulması ve halkımızın gözyaşlarının dindirilmesi için bizler burada görevlendirildik. Amacımız sosyal ve kültürel hizmetlerle, alt yapı hizmetleriyle ve terörün finansmanını keserek gençlerimizin dağa devşirilmesini ve geleceğimizin elimizden alınmasını önlemek. Bunu sizlerle beraber yapacağız. İnancımız olmadan, bir hedefimiz olmadan biz bunları başaramayız. Hep birlikte gayret edeceğiz, gönül birliği ile el ele vererek, ülkemize, milletimize, devletimize halkımızın ahlaki niteliklerine içten ve dıştan gelen tehlikelere karşı göğsümüzü bir kale gibi siper edeceğiz. Kısa zamanda çok çeşitli projeler geliştirdik. İnşallah hem hükümetimizin desteğiyle hem yerel kaynaklarla bunlara halkımızın özellikle de siz gençlerin hizmetine sunmak bizleri gururlandıracaktır. Önümüzdeki dönem için okullarımızdan talepleri topladık. İhtiyaç duyulan yerlere kütüphaneleri konferans salonları, sanat ve kültür merkezleri yapılması için planlamalar yapıyoruz. Eğitim her şeyin önünde gelir. Çocuklarımızı küçük yaşlarda eğitmezsek, onlara o yaştan itibaren gerekli ahlaki, manevi ve milli değerlerimizi vermezsek ve onlarla hayatları boyunca ilgilenmezsek bir geleceği, bir nesli kaybetmiş oluruz. Bizler asla bunu kaybetmeyeceğiz. Belediyemiz emrinizdedir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gençlere Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç’in bir kitabı hediye edilirken, yetim çocuklara da kışlık giyecek yardımında bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.