Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenimahalle’de Anneler Gününe Coşkulu Kutlama

Yenimahalle Belediyesi Anneler Günü dolayısıyla annelere özel matine düzenledi.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen matineye Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, muhtarlar ve kadınlar...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenimahalle Belediyesi Anneler Günü dolayısıyla annelere özel matine düzenledi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen matineye Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, muhtarlar ve kadınlar katıldı. Programda kadınlara seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda annelerimizin çektiği acıları, ıstırapları, tacizleri, geçim zorluklarını, çocuklarının sıkıntılarını, devlete teslim ettikleri çocuklarını şehit olarak kucaklarına verdikleri günleri yaşıyoruz. Anneler Gününü ne kadar kutlamaya çalışsak da içimiz hep buruk” dedi.
Başkan Yaşar, Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda kadına seçme ve seçilme hakkının Avrupa’dan önce verildiğini hatırlatarak "kamusal alanda kadına hak ettiği değeri veren Atatürk’ten sonra çok da büyük bir ilerleme kaydettiğimizi söyleyemeyiz” diye konuştu. Başkan Yaşar, bunu annelerle birlikte el ele aşacaklarının altını çizerek şunları söyledi:
“Hep birlikte herkesin eşit yurttaş olduğu cumhuriyeti el birliği ile yaşatacağız. Devlet kadınına sahip çıkmadığı müddetçe bu ülkenin kalkınması da, ilerlemesi de mümkün değildir. Bacılarımıza, kardeşlerimize, analarımıza hep beraber sahip çıkacağız. Siz de haklarınızı savunacaksınız, erkekler de sizin yanınızda sizin haklarınızı savunacak. Yenimahalle’de bunu yapmak için elimden geleni yapıyorum. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, şehit annelerimizin de ellerinden öpüyorum.”
Türk halk müziğinin sevilen yorumcuları Aysel Yakupoğlu ve Ersin Perçin’in söylediği şarkılara eşlik edip türkülerle halay çeken kadınlar gönüllerince eğlendi. Ayrıca Kardelen ve Turgut Özal mahallesi muhtarları tarafından Botanik Düğün Salonunda düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar kadınlarla birlikte 10. Yıl Marşını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.