Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenimahalle’de Anadolu buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu Yenimahalle’de muhteşem bir geceye imza attı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bizim Renklerimiz” adlı sahne gösterimi...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenimahalle’de Anadolu buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu Yenimahalle’de muhteşem bir geceye imza attı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bizim Renklerimiz” adlı sahne gösterimi Yenimahallelilerden de yoğun ilgi gördü.

Ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe’nin de katıldığı gecede;Anadolu’dan esintiler taşıyan birbirinden güzel dans gösterisi izleyenleri adeta büyüledi.

"Zeybek de bizim horon da"

Başkan Yaşar yaptığı konuşmada, “Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk danslarımız bizi biz yapan değerlerdir. Zeybek de bizim horon da, bar da bizim kırık hava da. O ezgilerde insan sevgisi var, doğa sevgisi var, dayanışma var, kardeşlik var, birlik var. Bizi bir yapan tutkal, o ezgiler. Ayrıca ülkelerin gelişmişlikleri artık sadece ekonomiyle değil kültür ve sanatla ölçülüyor. Eğer biz kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesine taşıyamazsak demokratik bir ülke olmamız düşünülemez. Yenimahalle’de sanat geceleri düzenliyoruz, tiyatrolarımız sürekli devam ediyor. Bizler Gazi Mustafa Kemal’in aydınlık yolunda yürüyoruz. Hepimiz bugünümüzü cumhuriyete borçluyuz. Sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Adım adım Anadolu

Genel Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya Sargın’ın yönetimindeki topluluk, 90 kişilik kadrosuyla Türk halk danslarının bütün inceliklerini ve renklerini özenle sundu.

Çeşitli yörelere ait birbirinden güzel oyunlar programı izlemeye gelen konuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Dansların yanı sıra Devlet Halk Dansları ses sanatçıları ve solistlerinin söyledikleri türküler de geceye renk kattı.

Gösterinin ikinci bölümünde yeniden sahne alan topluluk gecenin finalini Türk bayraklı danslarıyla yaptı. Gösteriyi sonuna kadar keyifle izleyen Başkan Yaşar gecenin sonunda Yenimahalleliler adına sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.