Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı gerçekleştirildi

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı tamamlandı.81 ilden katılımın sağlandığı Yeniden Büyük Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED), Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı tamamlandı.
81 ilden katılımın sağlandığı Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı, üniversite öğrencileri ve STK temsilcileri ile çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Üç gün süren çalıştay programında siyasetten, spora STK yapılanmasından gençlik sorunlarına, bölgedeki terör sorununa, idealizmden İslam yaşantısına, yeni anayasa ve başkanlık sistemine kadar bir çok farklı konu tartışıldı. Alanında uzman katılımcıların başkanlık yaptığı oturumlarda saatlerce soru cevap eşliğinde konular irdelendi ve rapor edildi. Etkinlikte, İstanbul Milletvekili ve GENÇKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Gülay Samancı ve Gülşen Orhan, GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, Başkan Vekilleri Güngör Doğanay ve Murat Pazan, Çözüm-Der Başkanı Ercan Ezgin, Eğitim Birsen Genel Sekreteri Cengiz Zor, Eğitimci ve Yazar Serkan Yorgancılar, Öğretim Görevlisi Murat Kalıç üç gün süren oturumlarda gençlerle konuların üzerinde münazara gerçekleştirdi.
Kapanış programı ve değerlendirme yapmak üzere son oturuma katılan Milletvekili Metin Külünk, gençlerin yoğun ilgisi karşısında çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Kardeşlerim bu coğrafyanın en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapmış muhteviyatı bakımından paha biçilmeyen bu Anadolu şehri Bitlis’te bulunmak hepimiz için büyük bir lütuftur. Anadolu’yu gezmeden Anadolu’ya dokunmadan bu vatanın ne büyük bir hazine olduğunu, dünyada bu coğrafyanın ne derecede stratejik kıymete sahip olduğunu anlayamazsınız. Bu nedenle fırsat buldukça gezin, araştırın ve inceleyin sormaktan korkmayın” şeklinde konuştu.
Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi hakkında detaylı bilgi veren Külünk gençlerin sorularını yanıtladı. Kününk, çalıştay sürecinde gençleri hiç yalnız bırakmayan Bitli Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Akasoy, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ve emniyet mensuplarına göstermiş oldukları hassasiyet nedeni ile teşekkür etti.
Program sonunda tüm katılımcılara imzalı kitap hediye eden Metin Külünk program sonrasında da gençlerle uzun uzun sohbet etti.
Yeni anayasa ve başkanlık sistemine destek
Çalıştay programlarının devam edeceğini dile getiren Gençkonfed Genel Başkanı Bilal Okudan, çalıştayda, gençlerin istihdama terörü bir numaralı engel olarak gördüklerini belirterek yeni anayasa ve başkanlık sistemini gençlerin önemsediğine dikkat çekti. Okudan, “Bitlis’te düzenlediğimiz etkinliğe 81 ilden çok sayıda müracaat oldu. Gençlerdeki bu heyecan ve şuurlanma bizi daha çok çalışmamız ve sahaya inerek daha çok gence ulaşmamız gerektiği gösteriyor. Bu nedenle ara vermeden yeni programları icra etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalıştayda çıkan sonuçları detaylı raporlayıp ilgili bakanlıklara vererek kamuoyu ile paylaşacağız ve takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.
Gençler, bölge esnafını da ziyaret etti, Ahlat Selçuklu mezarlığını ve farklı tarihi alanları da gezme fırsatı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.