Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hacısalihoğlu:

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin, PKK’yı muhatap almayacağını söyleyerek, bundan sonra muhatabımız bölge halkıdır, PKK bu sevdadan vazgeçecek başka yolu yok“ dedi.Hacısalihoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin, PKK’yı muhatap almayacağını söyleyerek, bundan sonra muhatabımız bölge halkıdır, PKK bu sevdadan vazgeçecek başka yolu yok“ dedi.
Hacısalihoğlu, Diyarbakır ziyaretinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, gazetecilere, ’Terör örgütünün tüm silahlı unsurlarını Türkiye dışına çıkarması gerektiğini’ söylemesi üzerine çözüm sürecinin yeniden başlayıp başlamayacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu. “Bu saatten sonra çözüm süreci olarak değil, sürece teröre ilişkin süreç olarak bakmak gerekir” diyen Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, terör örgütü PKK’nın silahları sadece yurt içinde bırakması değil silahlardan tamamen arınarak çözüm sürecinde yürütülen bütün aşamaların gerçekleşmesi gerekir. Kürt sorununa ilişkin eksik kalan yapılmamış çok fazla şey olduğunu düşünmüyorum. Eksik varsa da bundan sonra muhatap bölgede halkıdır, bölgenin imarı, terörden, şiddetten arındırılıp, barışa kavuşturularak yatırımların hızlanmasıyla gerçekleşecektir. Aksi halde Türkiye artık terör örgütüyle müzakere edilecek, onlarla masaya oturulacak silahların gölgesinde oynanan maskeli balonun tarafı olamaz” ifadelerini kullandı.
“YÜKSELEN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ TERÖRLE KESMEK İSTEDİLER”
Türkiye’nin elinden geleni yaptığını söyleyen Hacısalihoğlu, “Türkiye, kan dökülmesin, barış kalıcı olsun, bu ülkenin öz evlatları kendi sorunlarını kendileri çözsün diye çırpındı. Çözüm sürecinde önemli bir mesafede alınmıştı, fakat bu mesafeyi bozan bizzat terör örgütünün maşaları, tetikçileridir. Türkiye’nin barış sürecine girmesi istenmedi, bu uluslararası bir komploydu. Silahlar susmasın, şiddet devam etsin, yükselen Türkiye’nin önü terörle kesilsin istediler. Türkiye’nin elinden geleni yaptığını bölge halkı da görmüştür. Artık muhatap PKK terör örgütü olamaz, bölge halkının temsili de PKK değildir. Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır, kimlik bunalımı, ötekileştirme ve yok sayma söz konusu değildir” dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ, BARIŞ VE MÜZAKERE KAVRAMLARI PKK’NIN DİLİNE YAKIŞMIYOR
Terörle mücadelenin karalı bir şekilde süreceğini ifade eden Hacısalihoğlu, “Çözüm süreci, barış ve müzakere kavramları PKK’nın diline yakışmıyor. Terör, Türkiye’nin parçalanması için yapılan bir şey, devlet buna boyun eğmez, tüm yurdun güvenliği ve barışı için ger adım atılamaz, taviz verilemez. Mücadelede belli bir noktaya gelindiğinde, bölgede imarın ön plana çıkması lazım, kazanım bölge halkının kazanımı olacaktır. Küçük çocukların eline boyları kadar silah verip kirli oyuna alet etmek kabul edilemez, bu mücadele sürecektir. Hiçbir Batı ülkesi, bölgesinde böyle bir terör örgütünün oluşmasına seyirci kalmaz. Terör örgütü silahlardan arınıp, örgütünü feshedecek ve bu sevdadan vazgeçecektir. Siyaset istiyorsa zaten Meclis’te siyaset kanadı var, başka yol yok” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.