Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Doğum Yapan Annelere Kızılay’dan “Sevgi Bohçası”

Kızılay Tokat Şube Başkanlığı, ihtiyaç sahibi yeni doğan bebeklere ve annelerine içerisinde bebek ve anne hijyen malzemeleri bulunan “Sevgi Bohçası” Projesi ile yardım eli uzattı.Sevgi Bohçası Projesi kapsamında Niksar Devlet Hastanesi...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni Doğum Yapan Annelere Kızılay’dan “Sevgi Bohçası”
Kızılay Tokat Şube Başkanlığı, ihtiyaç sahibi yeni doğan bebeklere ve annelerine içerisinde bebek ve anne hijyen malzemeleri bulunan “Sevgi Bohçası” Projesi ile yardım eli uzattı.
Sevgi Bohçası Projesi kapsamında Niksar Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ni ziyaret eden Kızılay Tokat ve Niksar Şube Başkanlığı ekipleri, yeni doğan bebek ve anneleriyle bir araya geldi. Burada yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarının yer aldığı malzemelerin olduğu sevgi bohçasını annelere teslim eden Kızılay ekipleri, hastaların ve hastane çalışanı bayanların 8 Mayıs Anneler gününü kutlamayı da ihmal etmedi.
Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İbrahim Akyıldırım’ı makamında ziyaret eden Kızılay Tokat Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Kılıç ve Niksar Şube Başkanı Yalçın Erdemir “Sevgi Bohçası” Projesi hakkında bilgiler verdiler.
Kılıç, “Tokat Kızılay Şubesi Gençlik Kolları olarak sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmek için buraya geldik. Kızılay iyilik koşusunda kaynak oluşturmayı hedeflediğimiz projelerden biri Sevgi Bohçası. Bu proje kapsamında doğum sonrasında anne ve bebek için gerekli en temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Sevgi Bohçası Projesi kapsamında yapılan bağışlar kadar sevgi bohçası temin ediliyor. Toplanan bağışlarla alınan bohçalar sahiplerine teslim ediliyor. Bu projede arkadaşlarımızın kendileri ve çevrelerindekilerden toplanan bağışlarıyla gerçekleşmiş oldu.
Sevgi bohçalarını buradaki şu an burada yatmakta olan yeni doğum yapmış annelere vereceğiz ve aynı zamanda 8 Mayıs Anneler günlerini de kutlayacağız. Malum Kızılay’ımız sadece depremde selde felakette değil, sadece kan hizmetlerinde değil, aynı zamanda sosyal faaliyetlerde de her zaman için sadece Türkiye’nin değil dünyanın en lider yardım kuruluşlarından bir tanesi. Biz de bu örneklerden bir tanesini yaşatmak için Niksar’a geldik. Tokat Kızılay Şubesi Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nden Kızılay Gençlik Kolları’ndan arkadaşlarımızın öncülüğünde sevgi bohçalarımızı takdim edeceğiz” dedi.
Kızılay Niksar Şube Başkanı Yalçın Erdemir ise Kızılay olarak böyle bir çalışma içerisinde olmaktan duydukları mutluluğu belirterek Kızılay gençliğine teşekkür etti.
Proje kapsamında Kızılay ekiplerine eşlik eden Niksar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İbrahim Akyıldırım ise projenin çok değerli olduğunu belirterek Kızılay’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Daha sonra doğum servisini ve çocuk servisini ziyaret eden Kızılay ekipleri yeni doğum yapmış annelere Sevgi bohçalarını hediye ettiler. Kızılay ekipleri ayrıca tüm servisleri de ziyaret ederek hastaların ve hastane çalışanlarının 8 Mayıs Anneler Günü’nü kutlayıp karanfil verdiler.
Sevgi bohçalarının içinde bebek için hastane çıkışı (tulum ve zıbın takımı), pamuk, bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi, şampuan, sabun, yelek veya ceket, battaniye.
Anne için ise gecelik ve hijyenik ped bulunmakta.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.