Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Büyükşehir Modeli Uygulama Sonuçları Sempozyumu Başladı

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Bu milletin parasının tekrar hizmet olarak millete gitmesini arzu ediyoruz. Yoksa milletin paralarının terörün ve terör örgütünün finansında...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Bu milletin parasının tekrar hizmet olarak millete gitmesini arzu ediyoruz. Yoksa milletin paralarının terörün ve terör örgütünün finansında kullanılmasından eğer bu yasalar bu devlet, bu hakimler, bu yargılar hesap sormuyorsa onlara da yazıklar olsun" dedi.
BEM-BİR-SEN ve Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜYAM) düzenlediği 2 gün sürecek olan, "6360 Sayılı Kanununun Getirdiği Yeni Büyükşehir Modeli ve Uygulama Sonuçları Sempozyumu" başladı.
BEM-BİR-SEN’in, Yerel Yönetim ve kamu çalışanlarının ortak hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için evrensel insan temel hak ve özgürlüklerini referans alan bir sendika olduğunu vurgulayan Turbay, BEM-BİR-SEN’in ilk toplu sözleşmeyi, ilk sosyal denge sözleşmesini, 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanununda geçen ilk sözleşmeyi, üyeleri için hayat ve ferdi kaza sigortalarını ve Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu CESI’ye Türkiye’de ve islam ülkeleri arasında üye olan ilk ve tek sendika olduğunu hatırlattı.
"6360 sayılı Büyükşehir yasası çıkmazdan önce ülkemiz yerel yönetimlerde üç ayak üzerinde yani il özel idareleri, belediyeler ve muhtarlıklar olmak üzere yönetilmekteydi" diyen Turbay "Daha sonra Büyükşehir 6360 sayılı yasa ile birlikte il özel idareleri, belediyelere devredilmiş oldu. Böylece belediyelerin o şehrin mülki sınırları içerisine alan bir yönetim oluştu" ifadelerini kullandı.
"MİLLETİN PARASININ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FİNANSINDA KULLANILMASINDAN HESAP SORULMUYORSA YAZIKLAR OLSUN"
Turbay şöyle devam etti:
"En önemli problem ilçe belediyelerimizin bir kısmının sitemlerine baktığınızda söylediği söz aynen şu: ’Bize ne gerek var? Bu yasaya göre Büyükşehir Belediyesi bize sadece bir tane şube müdürü atasın onunla bizi yönetsinler’ gibi sitemde bulunan kendisinin seçilmişliğini kabul ettirmek ve Büyükşehir vesayeti altındaymış gibi algılamaktan dolayı rahatsız olan ilçe belediyelerimiz var. Önemli olan o bölgenin, o yörenin oradaki yaşayanların, o halkın huzur ve refahıdır. Peki orada yaşayan halkın huzur ve refahını biliyorsunuz belediyelerimizin, Büyükşehir belediyesini adeta bir küçük devletçik gibi bir konuma gelip dünya bankasından kendi adına istediği gibi krediler almakta ve kaynaklar oluşturulmaktadır. Şimdi bu belediyelere aktarılan kaynakların kullanılması ve bu milletin parasının tekrar hizmet olarak millete gitmesini arzu ediyoruz. Yoksa milletin paralarının terörün ve terör örgütünün finansında kullanılmasından eğer bu yasalar bu devlet, bu hakimler, bu yargılar hesap sormuyorsa onlara da yazıklar olsun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.