Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemen’de açlık çeken çocukların sayısı 1 milyon arttı

Çocukları Kurtarın Vakfı, Yemen’de açlık çeken çocukların sayısının 1 milyon arttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Çocukları Kurtarın Vakfı, Yemen’de açlık çeken çocukların sayısının 1 milyon arttığını söyledi.

Sivil toplum örgütü Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), Yemen’de açlık çeken çocukların sayısının 1 milyon daha arttığını konusunda uyarıda bulundu. Yükselen gıda fiyatları ve iç savaşın bir sonucu olarak ülkenin para biriminin değer kaybetmesinin daha fazla sayıda aileyi gıda güvensizliği riski altına soktuğunu söyleyen vakıf, başka bir tehdidin de liman kenti Hudeydiye bölgesinde yaşanan savaştan kaynaklandığını söyledi.

Çocukları Kurtarın Vakfı şu an toplamda 5,2 milyon çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı. Vakfın Genel Müdürü Helle Thorning-Schmidt yaptığı açıklamada, "Milyonlarca çocuk bir sonraki öğün ne zaman geleceğini bilmiyor. Yemen kuzeyinde bir hastaneyi ziyaret ettim, bebekler ağlayamayacak kadar zayıftı, bedenleri açlıktan zayıf düşmüştü. Bu savaş, bombalardan açlığa ve kolera gibi hastalıklara kadar birçok tehdide maruz kalan Yemen’in tüm çocuklarını öldürme riski taşıyor" dedi.

Çocukları Kurtarın Vakfı bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, 2018’in başından Eylül ayına kadar yetersiz beslenmeye maruz kalan 5 yaşın altındaki 400 bin çocuğu tedavi edildiğini bildirmiş, 36 bin çocuğun ise yıl sonuna kadar hayatını kaybedebileceği konusunda uyarmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.