Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz tatilinde okulları için çalışıyorlar

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulların donatı malzemelerini üretiyor.Okulların açılmasına kısa bir süre kala Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. İl Milli...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaz tatilinde okulları için çalışıyorlar

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulların donatı malzemelerini üretiyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki okullarda kullanılmak üzere verilen masa, sandalye gibi donatı malzemelerini üreten öğretmen ve öğrenciler, malzemeleri yeni sezona yetiştirmek için aralıksız çalışıyor. Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 bin 500 takım sipariş aldıklarını ifade eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölüm Şefi Veysel Bulak, siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Öğrenci sırası, öğretmen masaları, yemek masaları ve okul ihtiyaçlarını giderebilmek için bütün malzemeleri ürettiklerini ifade eden Veysel Bulaki, "Bu işi öğrencilerimizle yürütüyoruz. Metal bölümünde 12 öğrencimiz çalışıyor. Okullardaki bütün donatı malzemesini biz karşılıyoruz" dedi.

Okul Müdürü Ekrem Erliğ ise öğretmen ve öğrencilerin yaz tatilinin başından bu yana çalıştıklarını kaydetti. İlk ve ortaokulların donatı malzemelerini yaptıklarını dile getiren Ekrem Erliğ, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk ve ortaokullarına ait donatı malzemelerini yapıyoruz. Yaz tatilinde de öğrencilerimiz gelerek burada döner sermayede çalışıyorlar. Öğrenci sıraları, öğretmen masası, sınıf dolabı, sınıf panosu, yemek masa ve sandalyesi ile makam masalarını burada üretiyoruz. Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bunları okullara teslim ediyoruz. Bunu yaparken hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz ücret alarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar."

Öğrencilerin çalışma performanslarına göre 600 ila 800 lira arasında ücret aldıklarını vurgulayan Erliğ, öğretmenlerin de asgari ücretin bir veya iki katı kadar ücret aldığını ve bu ücretleri siparişlerden elde ettikleri gelirlerle karşıladıklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.