Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaz okulunda robot yaptılar

Minopolis Tematik Yaz Kampı’nda önceki gün heyecanlı anlar yaşandı. Bir hafta boyunca ‘Minopolis Robotik Kampı’na katılan çocukların yaptığı robotlar görücüye çıktı.Yaz okulu programlarını alışagelmişin dışında temalar düzeyinde...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minopolis Tematik Yaz Kampı’nda önceki gün heyecanlı anlar yaşandı. Bir hafta boyunca ‘Minopolis Robotik Kampı’na katılan çocukların yaptığı robotlar görücüye çıktı.
Yaz okulu programlarını alışagelmişin dışında temalar düzeyinde ele alarak yeniden oluşturan ve büyük ilgi gören Minopolis Tematik Yaz Kampı’nda önceki gün robotlar sahnedeydi. Robotik yaz kampına katılan onlarca çocuk, bir hafta boyunca uzmanlardan aldıkları eğitim sonrasında onların yardımıyla yaptıkları robotları sergiledi. Temel düzeyden başlayarak ileri düzey robot tasarımı, programlama, akış diyagramları, yapay zeka, algılayıcılar gibi konularda eğitim alan çocuklar, kendi yaptıkları robotları kısa bir sunumla ebeveynlerine gösterdi. Büyük ilgi gören sunum sonrasında çocuklara ‘robotik yaz kampına’ katıldıkları için sertifika verildi.
Minopolis Yaz Okulu’nun bu haftaki teması ise ‘Haydi Yelkene’. Güvenli ve eğlenceli bir şekilde verilecek eğitimlerde çocuklar teori ve pratikte yelken sporuyla tanışacaklar. Optimist sınıfında eğitim verilecek çocuklar, Büyükçekmece Yelken Kulübü’nde misafir edilecek.
Çocukların gerçek hayatı deneyimlediği şehir: Minopolis
Viyana Üniversitesi uzmanlarının iki yıllık araştırma ve planlama çalışmalarının ardından 2005’te Viyana’da açılan Minopolis, Türkiye’nin ilk Avrupai çocuk şehri. Minopolis te 4-14 yaş grubu çocuklar, kendilerine uygun boyutlarda tasarlanmış iş yerlerinde (gazete, hastane, polis, itfaiye, TV stüdyosu, banka, fabrika vb.) rol oynama yoluyla 100 kadar iş kolunu tecrübe ediyor. Psikolog ve eğitimcilerin desteğiyle geliştirilen rol oynama modelleri, temalı istasyonlarda eğitim koçları yönetiminde gerçekçi bir şekilde yaşatılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.