Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuzaslan: "Tuzhurmatu’da Keskin Nişancılar Sivilleri Vuruyor"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak’in Tuzhurmatu İlçesinde İki Gün Önce Başlayan Olaylarda Türkmen Sivillere Karşı Keskin Nişancıların Suikast Silahı İle Saldırdığını Açıkladı. Yavuzaslan, Şiddetin Fotoğraflarını Dünya Kamuoyu İle Paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yavuzaslan: "Tuzhurmatu’da Keskin Nişancılar Sivilleri Vuruyor"
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde iki gün önce başlayan olaylarda Türkmen sivillere karşı keskin nişancıların suikast silahı ile saldırdığını açıkladı. Yavuzaslan, Tuzhurmatu’da kadın ve çocuklara yönelik şiddetin fotoğraflarını dünya kamuoyu ile paylaştı.
Yavuzaslan yaptığı açıklamada, "Tuzhurmatu’da PKK militanlarının da katılımıyla Türkmenlere saldırılar yapılıyor. İlçede bulunan Halk Gönüllüleri Güçleri ile Peşmerge arasında çatışmalar yaşandı. Çok sayıda insan yaşamını yitirdi. İlçede çekilen fotoğraflarda PKK militanlarının kanas silahı ile vurdukları sivil çocuk ve kadınlar görüldü. PKK, Türkiye’de sivil ve askerimize karşı yaptığı hain saldırıları, Türkmenlere karşı Irak’ta uyguluyor. Terör örgütü, Peşmerge şemsiyesi altında saldırarak bölgede bir Türkmen-Kürt çatışması çıkarmaya çalışıyor. Bölgeden alınan bilgilere göre çatışmalarda zaman zaman ağır silahlar kullanılıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.