Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuzaslan: Daeş Türkmenlere Saldırdı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, DAEŞ terör örgütünün Irak’ta Kerkük’e bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya füze saldırısında bulunduğunu söyledi.Irak’ta bulunan Türkçe...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, DAEŞ terör örgütünün Irak’ta Kerkük’e bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu’ya füze saldırısında bulunduğunu söyledi.
Irak’ta bulunan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, bölgedeki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, saldırıda bir Türkmen’in şehit olduğunu, çok sayıda evde de hasar meydana geldiğini ifade etti. Yavuzaslan atılan füzenin Katyuşa füzesi olduğunu da belirtti. Yavuzaslan, “Kerkük’ün şehir merkezinde de iki patlama oldu. İlk olarak Şiilere ait bir caminin önünde mayın patladı. Patlamada şans eseri ölü ve yaralı olmazken cami de büyük hasar gördü. Diğer patlama ise Kerkük’ün güneyinde 1 Haziran semtine bir havan mermisi düştüğü iddia edildi. Türkmenlerin yaşadığı Tazehurmatu ve Tazuhurmatu ilçelerinde günlerdir sivil Türkmenlere yönelik saldırılar devam ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.