Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuz Sultan Selim Han, Fatih’te anıldı

9’ncu Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim, vefatının 496’ncı yıl dönümünde, Fatih’te gerçekleştirilen anma töreniyle rahmetle yad edildi.9’ncu Osmanlı padişahı ve ilk Türk İslam halifesi Yavuz Sultan Selim, vefatının 496’ncı...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9’ncu Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim, vefatının 496’ncı yıl dönümünde, Fatih’te gerçekleştirilen anma töreniyle rahmetle yad edildi.
9’ncu Osmanlı padişahı ve ilk Türk İslam halifesi Yavuz Sultan Selim, vefatının 496’ncı yıl dönümünde, Fatih’te bulunan ve aynı zamanda türbesinin de yer aldığı Yavuz Sultan Selim Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen dualarla anıldı. Cuma namazının ardından vatandaşlara yemek ikram edildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreninde Fatih Belediyesi Mehter Takımı da bir gösteri yaptı. Vatandaşların, mehter gösterisini ilgiyle takip ettiği görüldü. Mehter gösterisinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı.
Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir , Yavuz Sultan Selim’in, kısa süren saltanat hayatında çok önemli başarılar elde ettiğine dikkat çekerek, “Cumayı bütün cemaatle beraber kıldıktan sonra, başta Yavuz Sultan Selim Han olmak üzere tüm geçmişlerimizi rahmetle, minnetle yad ettik. Osmanlı cihan devletini imparatorluğa çeviren padişahtır Yavuz Sultan Selim. Şu anda dünyada terörün yoğun olduğu bölgeleri fetheden ve Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları içerisine katan, halifeliği de bu vesileyle İstanbul’a getiren strateji açısından da büyük bir deha olan Yavuz Sultan Selim’i yad ediyoruz. Bu fetihlerden sonra da neredeyse Osmanlı’nın yıkılışına kadar da bu bölgelerde herhangi bir problem de olmamıştır. Her şeyden önce 8 yıl gibi çok kısa bir sürede 2 buçuk kilometre kareden 6 buçuk kilometre kareye bir cihan imparatorluğuna çevirdiği Osmanlı Devleti’ni, o günün şartlarını, o günden bugüne tebarüz eden durumu da tartışılması gereken bir husus diye düşünüyoruz. Tarihi Yarım Ada’nın 5’nci tepesinden ecdadı rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.