Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuz: “HDP Ve PKK’lılar Artık Sokakta Yürüyemez Hale Geldi"

Muş Valisi Seddar Yavuz, HDP’li ve PKK’lıların artık sokakta yürüyemez hale geldiklerini belirterek, “Bu ülkeyi yedi düvel bölemedi. Bölmek istiyorsanız o hendeklere sizi gömeriz” dedi.İran’da, bugün Kürtlerin seyahat hürriyeti olmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Valisi Seddar Yavuz, HDP’li ve PKK’lıların artık sokakta yürüyemez hale geldiklerini belirterek, “Bu ülkeyi yedi düvel bölemedi. Bölmek istiyorsanız o hendeklere sizi gömeriz” dedi.
İran’da, bugün Kürtlerin seyahat hürriyeti olmadığını anlatan Yavuz, şöyle konuştu: "Bir şehirden bir şehre gidemezler. Muşlunun İstanbul’da bir ev alması için mani var mı? Kimse ‘var’ diyemez."
Muş Valisi Seddar Yavuz, katıldığı bir sergide HDP-PKK’lıların sokakta yürüyemez hale gediğini ifade ederek, “Bu tazecik gençleri hendeklere gömmeyin. Eğer siz Kürtçülük yapacak diye Kürtleri hendeklere gömecekseniz, bu millet sizleri yok edecektir” diye konuştu.
HDP ve PKK’lıların bölge insanına çok zulüm ettiğini anlatan Vali Yavuz,
şöyle konuştu: "Bölge insanının her geçen gün hayatını yaşanmaz hale getirmişlerdir. Okula gidecek çocukların kapılarına bunlar bomba yerleştirmişler ve insanların evlerini başlarına yıkmışlardır. Bu nedenle de biz insanları yaşatmak üzere bir sistem kuruyoruz. Bu hain zihniyet ise vatandaşlarımızı, gençlerimizi sürekli ölüme ve meçhule sürüklüyor. O yüzden biz her zaman gençlerimize diyoruz ki; gelin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, valisi siz olun, sizin bu ülkeyi yönetmenizden bizim hiçbir şekilde huzursuzluğumuz yok, aksine memnuniyetimiz var. Benim olup da senin olamadığın ne varsa söyle o derdi giderelim. Ben Eskişehirliyim Türk’üm. Eğer benim senden fazla bir hakkım varsa söyle o hakkı ben sana devredeceğim. Eğer sen vali olamıyorsan, senin için gel biz birlikte mücadele edelim. Bakan mı olamıyorsun? Başbakan mı olamıyorsun? İhale mi alamıyorsun bu ülkede? Bu ülkede olamadığın şey ne bana bir tanesini söylesinler."
Suriye’de yaşayan Kürtlerin hâlâ kimliğinin olmadığını belirten Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Vatandaş dahi değiller. Dolayısıyla mülkiyet hakkı yok, işçi olamaz, memur olamazlar. İran’da bugün Kürtlerin seyahat hürriyeti yok. Bir şehirden bir şehre gidemezler. Muşlunun İstanbul’da bir ev alması için mani var mı? Kimse ‘var’ diyemez. İhale almak için bir engel var mı? ‘Ben bu ülkeyi böleceğim’ diyorsunuz. Bu ülkeyi 7 düvel bölemedi. Bölmek istiyorsan o hendeklere sizi gömeriz. Biz bu bayrağı indirtmeyiz, ezanı da minarelerden asla susturmayız. Herkes haddini bilecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.