Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yatağan’da Balık Ölümlerine İnceleme

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Çine Adnan Menderes Barajı’nı besleyen Yatağan Çayı’nda toplu balık ölümleri üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından inceleme başlatıldı.Edinilen bilgilere göre...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Yatağan ilçesinde Çine Adnan Menderes Barajı’nı besleyen Yatağan Çayı’nda toplu balık ölümleri üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından inceleme başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre Yatağan Çayı’na balık tutmak için giden vatandaşlar çok sayıda balığın öldüğünü gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdiler. Vatandaşların ihbarını üzerine Yatağan Çayı’na giden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri sudan ve ölen balıklardan numune aldılar. Yetkililer balık ölümlerinin çevre kirliliğinden dolayı sudaki oksijen miktarının azalmasından kaynaklı olabileceğini, kesin ölüm nedeninin yapılacak olan çalışmaların ardından kesinlik kazanacağını belirttiler.
Çay kenarındaki otları toplamak için Yatağan Çayı kenarına giden Hasan Bilgin, “Yatağan Çayı eskiden çok temizdi. Biz buradan su içer, abdest alır namazımızı kılardık. Günümüzde suyun içine girmek bir yana yanından bile geçmeye korkar olduk. Bugün buraya geldiğimizde ölen balıkları gördük. Bunun olması bizleri üzdü” ifadelerini kullandı.
Duyarsızlık nedeni ile çayın kirlendiğini belirten Hasan Bilgin, “Çaydaki balık ölümlerinin nedeninin kirlilik olduğunu düşünüyoruz. Yetkilerden yardım bekliyoruz, çayımızın yeniden eski günlerdeki gibi olmasını bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.