Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlılar Ve Çocuklar Fidanları Toprakla Buluşturdu

Üsküdar Belediyesi tarafından ‘Gelin Fidan Dikelim’ temalı etkinlikler kapsamında ilçede yaşayan yaşlılar ve çocuklar Kuzguncuk Bostanı’na meyve fidanı dikti. Proje kapsamında ilçenin farklı üç noktasında yaklaşık 3 bin fidan vatandaşlara...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar Belediyesi tarafından ‘Gelin Fidan Dikelim’ temalı etkinlikler kapsamında ilçede yaşayan yaşlılar ve çocuklar Kuzguncuk Bostanı’na meyve fidanı dikti. Proje kapsamında ilçenin farklı üç noktasında yaklaşık 3 bin fidan vatandaşlara dağıtıldı.
Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Gelin Fidan Dikelim’ temasıyla gerçekleştirdiği programda ilçedeki yaşlılar ve Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (ÜSGEM) eğitim gören yaklaşık 100 çocuk, Kuzguncuk Bostanı’nda meyve fidanını toprakla buluşturdu. Üsküdar’ı yeşillendirmek için çalışmalarına hız veren Üsküdar Belediyesi, Kuzguncuk Bostanı’nda dikilen meyve fidanlarının yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarına kurulan stantlarda yaklaşık 3 bin elma, armut, kiraz ve şeftali fidanını vatandaşlara dağıttı. Geleceğimiz için ‘Gelin Fidan Dikelim’ temasıyla Kuzguncuk Bostanı’nda düzenlenen özel etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra ilçedeki yaşlı vatandaşlar ve ÜSGEM’de eğitim gören yaklaşık 100 çocuk katıldı. Etkinlik kapsamında yaşlılar ve çocuklarla birlikte Başkan Türkmen’in fidan dikmesi renkli görüntülere sahne oldu.
“DEDELER TORUNLARIYLA BİRLİKTE MEYVE FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDU”
Yaşlılar ve çocukları bir araya getirerek geleceğe güzel bir hizmet yaptıklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Kuzguncuk Bostanı’nda meyve fidanlarını bu fidanlarımızla birlikte diktik. Yani bugünkü etkinlikte fidanlar fidanları toprağa ekti. İşte bunu görmek için vatandaşlarımızı Üsküdar’a gelmesi lazım. Bu programda dedeler ve torunlarını buluşturarak çok güzel meyve fidanlarını toprakla buluşturmuş olduk. Elma, kiraz, armut ve kayısı fidanlarından oluşan çok güzel bir meyve bahçemizin ilk fidanlarını burada dikmiş olduk. Bu fidanlarımız inşallah yakın zamanda meyve verecekler, inşallah burada hep beraber toplayıp yiyeceğiz. Bu fidanlarımızda inşallah bu bahçemizdeki fidanlara gözleri gibi bakacaklar. Bizim çocuklarımız haftanın belirli günlerinde buraya gelerek fidanları sulayacaklar, çapalarını yapacaklar ve burayı koruyacaklar. Bu meyve bahçesi, bu fidanlarımızın bahçesi hayırlı olsun diyorum” dedi.
FİDAN DİKİMİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Fidanların dikileceği bahçeye çıkarken zorlanan 93 yaşındaki Kezban An, “Ben bugün çok mutlu oldum, beni buraya çıkartan herkesten Allah razı olsun. Devletimize Allah sağlık sıhhat versin inşallah. Ben de buraya ağaç diktim, yaşım 93 sizlere hatıram olsun” diye konuştu.
Yaşlılarla birlikte ağaç dikmekten mutlu olduğunu dile getiren 11 yaşındaki İbrahim Demi, “Yaşlılarımızla beraber ağaç diktiğim için çok mutluyum. Onlara burada öncelik tanıyor ve onları çok seviyoruz. Çünkü onlar bizim diğer yarımız. Böyle bir etkinlik olduğu için çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.
10 yaşındaki Aleyna Altunay ise “Büyüklerimizle beraber ağaç diktiğim için çok mutluyum ve iyi ki büyüklerimiz var. Ben bugün burada elma ağacı diktim” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.