Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı kadını aynı gün ikinci defa dolandırmaya kalkınca yakalandılar

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, kimsesiz yaşlı kadını aynı gün ikinci defa dolandırmaya kalkan zanlılar, karşılarında polisi görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan aç gözlü dolandırıcılar...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşlı kadını aynı gün ikinci defa dolandırmaya kalkınca yakalandılar
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, kimsesiz yaşlı kadını aynı gün ikinci defa dolandırmaya kalkan zanlılar, karşılarında polisi görünce ne yapacaklarını şaşırdı. Yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan aç gözlü dolandırıcılar tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan Fatma Z’yi (85) telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini belirtti. Kadının ikamet ettiği eve gelen dolandırıcılar, 21 bin TL, döviz ve ziynet eşyalarını aldı. Aynı gün akşam saatlerinde Fatma Z’yi tekrar telefonla arayan dolandırıcılar, bu kez başka bir yalana başvurdu. Dolandırıcılar bir devlet bankasının çalışanları tarafından kimlik bilgilerinin terör örgütüne sızdırıldığını, bankadan kredi çekmesi gerektiğini ifade etti.
Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polisi aradı. Dolandırıcılarla tekrar temasa geçen Fatma S, 23 bin TL kredi çektiğini belirtti. Kadının evinde dolandırıcıları beklemeye başlayan polis, parayı almaya gelen şüphelileri yakaladı. Yaşanan kovalamaca sonrası Veysi Y. (26) ve Ogün A. (28) adlı şahısları yakalayan polis, daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü ile düzenledikleri ortak operasyonda, çetenin İzmir ayağından olduğu iddia edilen Ahmet K. (35) adlı şahsı da yakaladı. Olayla ilgili iki kişi ise aranıyor.
Yakalanan zanlılar Bandırma adliyesinde hakim karşısına çıkarıldı. Ogün A. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Ahmet K. ve Veysi Y. tutuklandı.
Bandırma polisi, geçen hafta da İzmir, Erzurum ve İstanbul’da dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edilen bir çeteyi Bandırma ve İstanbul’da yaptıkları başarılı operasyonlarla yakalamış ve 20 bin TL’si dolandırılan yaşlı kadına parasını teslim etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.