Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşıtları okulda ders görürken onlar pamuk tarlasında çalışıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okul çağındaki çocuklar sınıf yerine pamuk tarlasında çalışarak ailelerinin bütçesine katkı sağlıyor.Ailelerinin maddi imkansızlıkları nedeniyle pamuk tarlasına gitmek zorunda kalan çocuklar, Siverek’teki...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okul çağındaki çocuklar sınıf yerine pamuk tarlasında çalışarak ailelerinin bütçesine katkı sağlıyor.
Ailelerinin maddi imkansızlıkları nedeniyle pamuk tarlasına gitmek zorunda kalan çocuklar, Siverek’teki 76 bin 310 yaşıtından bir ay sonra okula başlayacak. İlçe genelinde mevsimlik işçi olarak çalışan öğrenci sayısının yaklaşık 35 bini bulduğu öğrenilirken bu sayının büyük kısmının çalışmak için ailesiyle birlikte il dışına gittiği belirtildi.
Eşi ve 4 öğrenci çocuğuyla birlikte maddi imkansızlıklar nedeniyle pamuk tarlasında çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Mehmet Karalı, “Karacadağ bölgesinden pamuk toplamaya geldim. Çocuklarımla birlikte geldim. hepsi zaten öğrenci. Onlarla birlikte gelme nedenim maddi durumdan dolayı. Yevmiye yaklaşık 30 lira falan. Bizim buradaki işimiz bir ay daha sürer. Biz de mecburen bir ay burada kalacağız. Çocuklarım derslerden geri kalacaklar ama yapacak bir şey de yok” dedi.
Bu yıl 5. sınıfa başlayacağını söyleyen 10 yaşındaki Medine Karalı ise “Günde 40 kilo pamuk topluyorum. Bir ay daha burada olacağım” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.