Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşayan Vatandaşı Öldüren İzsu, Hatasını Kabul Etti: "Sehven Yazılmıştır"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından evine gönderilen yazıda, kendi ölüm yazısıyla neye uğradığını şaşıran Ali Osman Ediz’in yaşadıklarına Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) yanıt geldi. İZSU, yaptığı açıklamada...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından evine gönderilen yazıda, kendi ölüm yazısıyla neye uğradığını şaşıran Ali Osman Ediz’in yaşadıklarına Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) yanıt geldi. İZSU, yaptığı açıklamada hatasını kabul ederek ismin sehven yazıldığını belirtti.
İzmir’de yaşayan Ali Osman Ediz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) gelen mektup şoke oldu. Mektubu eline alan Ediz, "Yapılan incelemeler sonucunda Ali Osman Ediz’in (56) vefat ettiği tespit edildiğinden aboneliği üzerinize almanız gerekmektedir. Aboneliği üzerinize almak için 7 gün içerisinde Karabağlar Şube Şefliğine müracaat etmeniz gerekmekte olup, aksi takdirde suyunuzu kesmek zorunda kalacağımızı bilgilerinize rica ederim" satırlarını okuyunca hayretler içerisinde kaldı.
İZSU’YA "BEN YAŞIYORUM ÖLMEDİM" DEDİ
Soluğu hemen İZSU’da alan Ali Osman Ediz, yetkililere ’Ben yaşıyorum, ölmedim. Hatanızı düzeltin" diye tepki gösterdi. 40 gündür İZSU Müdürlüğü’ne gidip geldiğini iddia eden Ali Osman Ediz’in bu isyanına ise yanıt geldi.
İZSU HATASINI KABUL EDEREK İDDİALARA YANIT VERDİ
İZSU, Ali Osman Ediz’in ölüm yazısının sehven yazıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Ali Osman Ediz’e gönderilen yazıda, annesi Fatme Ediz’in ölmesi nedeniyle kendisine ait aboneliğin konut tarifesine alınacağı belirtilmek istenirken, vefat eden kişinin adı Fatma Ediz yerine sehven Ali Osman Ediz olarak yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde Ali Osman Ediz’in abone tipine itiraz müracaatı üzerine İdaremiz Karabağlar Şube Şefliği Kaçak Su Araştırma ve Denetleme Servisinin 12 Nisan 2016 tarihli raporu ile Fatme Ediz’in vefat etmesi ve sözleşme sahibi Ali Osman Ediz’in hayatta olması nedeniyle abone tipi 27 Mart 2016 tarihinden itibaren konut tarifesine alınmıştır. Engelli abonenin vefat tarihi olan 27 Mart 2016 tarihinden sonra aboneye mektup çıkması ve abonelik tipinin düzeltilmesi arasındaki sürecin tamamı 15 gündür. Gazetede belirtildiği 40 günde yaşadığını ispat edemeyen abonelik hakkında bu işlemlerin yapılabilmesi mümkün değildir. Abonenin kendisi ile ilgili idaremizde herhangi bir engelli raporu veya engelli abonelik başvurusu bulunmamasına rağmen aboneliğinin engelli tarifesinden devam etmesini istemektedir" şeklinde ifadelere yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.