Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Yaşatmak İçin İdam Geri Gelsin’ kampanyasında 70 bin imza toplandı

Osmanlı Ocakları, yurt genelindeki teşkilatları aracılığıyla idam cezasının tekrar gelmesi için başlatılan imza kampanyasında 70 bin imza topladı.Osmanlı Ocakları Genel merkez Basın Sözcüsü Harun Yazıcı yazılı yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı Ocakları, yurt genelindeki teşkilatları aracılığıyla idam cezasının tekrar gelmesi için başlatılan imza kampanyasında 70 bin imza topladı.
Osmanlı Ocakları Genel merkez Basın Sözcüsü Harun Yazıcı yazılı yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Osmanlı Ocakları Uluslararası Başkanı Kadir Canpolat tarafından atılan ilk imzayla başlanan imza kampanyasında, yurt genelindeki teşkilat üyeleri ve tüm vatandaşların katılımlarıyla meydanlarda kurulan stantlar aracılığıyla tüm engellemelere rağmen 70 bin imzanın toplandığını açıkladı.
’Öldürmek için değil, yaşatmak için’ imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Yazıcı, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlar, teröristler ve bütün vatan hainleri için idamın uygulanması gerektiğini belirterek; vatanımıza kast etmiş bütün hainlerin idam cezasıyla cezalandırılması gerektiğini, bu konu da da Osmanlı Ocakları olarak, TBMM’den idam yasasının çıkması için kamuoyu oluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.
Yazıcı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İnsanları öldürmek için değil, yaşatmak amaçlı ve caydırıcılık esas olmak üzere idam cezası uygulanmalıdır. Bu yasa ile belki bir kaç kişi idam edilerek ölecektir ama yüzler, binler terör eylemlerimden dolayı ölmekten kurtulacaktır. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen ecdadımız gibi, insanımıza hizmet adına ve insanımızı kaliteli, huzurlu, güvenli ve refah dolu bir yaşam tarzının temini için caydırıcı bir şekilde idam cezası terör örgütlerinin tamamı için uygulanmalıdır. Yoksa, her geçen gün bir terör örgütü ortaya çıkmasına zemin hazırlanmış olur. Teröre zemin oluşturacak unsurlar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bir an evvel elzem bir hale gelmiş idam cezası yaşatmak amaçlı uygulanmalıdır. Bizler de üzerimize düşen duyarlılığı icra ederek imza kampanyası başlattık. En yakın zamanda TBMM’ye sunacağız".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.