Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşananların Birebir Canlandırıldığı Çanakkale Öyküsü İzleyenleri Ağlattı

Gaziantep’te Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Savaşı’nda yaşananların birebir canlandırıldığı Çanakkale öyküsü, izleyenleri ağlattı.Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Savaşı’nda yaşananların birebir canlandırıldığı Çanakkale öyküsü, izleyenleri ağlattı.
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında kent merkezindeki Demokrasi Meydanı’nda Çanakkale Platosu kuruldu. Platoda o dönemi hatırlatan ve askerlerin konakladığı çadırlar, o dönemde kullanılan top ve askerlerin mevzi ve siperler ile Çanakkale Şehitliği’ni simgeleyen objeler yer aldı. Çanakkale’den gelen tiyatro oyuncuları tarafından, yaşanan çetin mücadele ile savaştaki Seyit Onbaşı gibi dönemin kahramanları, sergilenen oyun ile anlatıldı. Kurtuluş Savaşı’nda yaşananların birebir canlandırıldığı öykü, izleyenleri ağlattı.
Gösterimin ilk bölümünde, Çanakkale’de şehit olan oğlunun yanına gelen bir anne, çocuğunun mezarının başında ağıt yakıyor. Acılı anne, dakikalarca ağıt yaktıktan sonra oğlunun mezarının başından ayrılıyor. Gösterimin diğer bölümünde ise 215 kiloluk top mermisini kaldırarak, İngiliz donanmasına ait Ocean Savaş gemisini vuran Seyit Onbaşının azim öyküsü sergilendi. Başarılarla dolu Çanakkale Zaferinin anlatıldığı programın üçüncü bölümünde ise düşmanla karşı karşıya çarpışan askerlerin zafer öyküsü anlatıldı. Gözyaşını tutamayan vatandaşlar, gösteriyi dikkatle izledi.
Gösteriyi hüngür hüngür ağlayarak izleyen Abdulkadir Ata, “Geçmiş günler geldi aklıma, o günleri sanki yaşadım o yokluktan çıkan kahramanlık öyküsü beni çok duygulandırdı. Kitaplardan okuduğumuz o destanı kahramanlığı gerçekten görmüş gibi oldum. O olay sanki gerçekmiş gibi bana yansıdı. Kendimi kaybettim” dedi.
Gösteriyi izleyen bazı vatandaşlar da bu ülkenin nasıl günlerden geçtiğini tiyatro oyunun gösterdiğini söyleyerek, ülke ve vatanın birliği için beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.