Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşamı Değil ‘Sepsis’i Frenle!

Bursa'da Sespis'e dikkat çekmek amacıyla "Yaşamı Değil ‘Sepsis’i Frenle!" sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşamı Değil ‘Sepsis’i Frenle!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Yoğun Bakım Derneği Bursa Şubesi ve Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciği'nin organizasyonu ile gerçekleşen etkinlikte bisiklet tutkunları, "Sepsis'e Dur De' yazılı yelekleriyle şehir içinde farkındalık turu attı. Yeşil Türbe önünden başlayan turun açılışına Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Türk Yoğun Bakım Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Ferda Kahveci, Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciliği üyeleri ile  çok sayıda bisiklet sever katıldı.

Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sepsis'in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.  Hastanelerde ve yoğun bakımlarda ölümlerin en önemli nedenlerinden birisi olan sepsise öncelik vermek zorunda olduklarını dile getiren Dr. Akan, "Bu amaçla da Türk Yoğun Bakım Derneği Bursa Şubesi, Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciği ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikte Yeşil Türbe'nin önünden Eker Meydanı'na kadar bisikletli arkadaşlarımız tur atacaklar, hep birlikte Halkımızın Sepsis konusundaki dikkatini çekmek, sepsisin önlenmesi ve tedavisi konusunda bilinçlendirmek istiyoruz" dedi.

Erken Tanı İçin Farkındalık

Bursa'da hafta boyunca sepsisle ilgili birçok önemli etkinlik gerçekleştirildiğini vurgulayan , Türk Yoğun Bakım Derneği Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Ferda Kahveci ise, "Sepsis ağır bir enfeksiyon ve organ yetmezlikleriyle sonuçlanan ölüm oranı yüksek bir hastalıktır. Erken tanı ve tedavi, ölüm oranlarını düşürdüğü gibi hastane maliyetlerini azaltmakta ve yanlış antibiyotik kullanımını önlemektedir. Halkın da bu yönde farkında olması amacıyla  da bugün bu etkinliği düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şehir Turu Yaptılar

Bisikletliler Derneği Bursa Temsilciği Başkanı Mecit Tatlıcılar ise, dernek olarak anlamlı bir etkinte yer aldıklarından memnniyet duyduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından verilen startla bisikletliler Yeşil Türbe önünden başlayarak; Gökdere, Kent Meydanı, Merinos, Acemler iskametinden Eker Meydan'a kadar tur attılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.