Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasağı son gününde balık tezgahları cılız kaldı

Bilecik’teki balık tezgahlarının, 15 Nisan’da başlayan ve 138 gün süren av yasağının son gününde çeşit açısından hayli cılız olduğu gözlenirken, esnaf da, vatandaş da yarın başlayacak yeni sezon için umutla bekliyor.Balıkçılar...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yasağı son gününde balık tezgahları cılız kaldı
Bilecik’teki balık tezgahlarının, 15 Nisan’da başlayan ve 138 gün süren av yasağının son gününde çeşit açısından hayli cılız olduğu gözlenirken, esnaf da, vatandaş da yarın başlayacak yeni sezon için umutla bekliyor.
Balıkçılar bu sene palamut ve hamsinin çok olacağı tahmininde bulunuyor. Taze balık için gün sayan vatandaşlar ise; büyük bir hevesle 1 Eylül gününü bekliyorlar. Tezgahlardaki cılızlığının son gününü yaşadıklarını anlatan balık satıcısı Kadir Acar, “Balıkçılar bu akşam 138 gün sonra ‘Vira Bismillah’ diyerek av sezonunu açıyor. Yeni sezonda balıkçıların umudu palamut ve hamside. Kurban Bayramı öncesinde et fiyatlarının tavan yaptığı dönemde vatandaş da taze ve ucuz balığın yolunu gözlüyorlar. Deniz canlılarının yumurtlama ve çiftleşme döneminde yaşam döngüsüne zarar vermemek için uygulanan yasağın kalkmasıyla birlikte, denizlerde ve iç sularda avlanan yaklaşık 250 bin balıkçı denize ağ atacak. Tekne sahipleri de tayfalar kadar balığın bol olacağını umuyor. Palamut ve hamsinin bizi güldüreceğini düşünüyoruz. Ama en çok palamudun bereketle ağlara gelmesini istiyoruz. Hamsi zaten bizi hiç terk etmez” dedi.
Yasak boyunca vatandaş alabalık tercih etti
Av yasağı zamanını değerlendiren balık satıcı Acar, “Av yasağı sezonu boyunca palamut 10 lira, çupra ve levrek 20 lira, alabalık da 15 liradan satıldı. Genelde halkımızın bu dönemde talebi alabalıktan oluyor. Av yasağı olduğu için tezgahlarımızda sadece tatlı su balıklarımız var. Ama inşallah artık yarından itibaren av yasağı kalkıyor. Artık tezgahlarımızda her çeşidimiz olacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.