Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarıyıl tatili kar kızağı satışını artırdı

Yozgat’ta kar yağışının ardından yarıyıl tatilini eğlenceli hale getirmek isteyen öğrenciler velileriyle birlikte demircilerin yolunu tutuyor.Yarı yıl tatiline giren öğrencilerin kar kızağı yaptırmaları Yozgat’ta demircilerin işini...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yarıyıl tatili kar kızağı satışını artırdı

Yozgat’ta kar yağışının ardından yarıyıl tatilini eğlenceli hale getirmek isteyen öğrenciler velileriyle birlikte demircilerin yolunu tutuyor.

Yarı yıl tatiline giren öğrencilerin kar kızağı yaptırmaları Yozgat’ta demircilerin işini artırdı. Bazı çocuklar özellikle naylon poşetler ve evlerinden aldıkları tepsilerle kaymanın keyfini çıkarırken bazı çocuklarda kar kızağı yaptırarak karın tadını çıkarıyor.

Yozgat’ta uzun yıllar demircilik yapan Hakan Ünver, yaptığı açıklamada her yarıyıl tatilinde kızak yapımının arttığını söyledi. Özellikle kar yağışının ardından tatilini eğlenceli geçirmek isteyen öğrencilerin velileri ile gelip kızak yaptırdığını dile getiren Ünver, "Bu yıl kar fazla yağmadı ama yüksek kesimlerde ve Çamlık’ta var. Kızakla kaymak isteyenler gelip kızak yaptırıyor, bu da bizim biraz işimizi artırıyor. Kızak fiyatları 50 ile 75 lira arasında değişiyor" dedi.

Tatilini kızak kayarak geçirmek istediğini söyleyen Nusret Efe Demir ise, "Yozgat’ta bazı kesimlerde kar var. Bizim de tatilde fazla yapacak bir şeyimiz yok. Biz de kızak yaptırdık, babam ile birlikte kızak kayacağız" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.