Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarım Saatlik Yağış Ödemiş’e Yetti

Ödemiş ilçesinin batısında bugün saat 17.00 sıralarında şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak yağışla, Yeniköy Mahallesi’nin Küsküt mevkiindeki bazı evler, hayvan damları ve tarlalar su altında kaldı. Üretim yolları dereye...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yarım Saatlik Yağış Ödemiş’e Yetti
Ödemiş ilçesinin batısında bugün saat 17.00 sıralarında şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak yağışla, Yeniköy Mahallesi’nin Küsküt mevkiindeki bazı evler, hayvan damları ve tarlalar su altında kaldı. Üretim yolları dereye döndü, sürücüler zor anlar yaşadı.
Ödemiş’in Yeniköy Mahallesi civarında öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Küsküt mevkiinde su yolları yetmeyince evleri, hayvan damları ve tarım arazileri su altında kalan vatandaşlar altyapı yetersizliğine isyan etti. Her yağışta yolların dereye dönüştüğünü ancak hiçbir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. Dereye dönüşen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı.
“AFET YAŞANDI”
Küsküt mevkiinde hayvan damı sular altında kalan vatandaşlardan İsmail Hakkı Öz, “Bizim geçimimiz hayvancılıkla. Suyun içine gömülen bu garip hayvanlar nasıl süt versin. Her yağışta bu korkulu rüyayı görüyoruz. Bugün yarım saat boyunca fırtınayla birlikte gözün gözü görmediği bir yağmur yağdı. Sonucunda da su yolları patladı, su olduğu gibi tarlalara, hayvan damlarına, evlere doldu. Evini su basan vatandaşlar var. Tam anlamıyla afet yaşandı. Su gidecek yer bulamıyor. Yetkililere daha önce durumu ilettik ama çözüm olmadı. Kışın da durum farklı değil. Burada su gitsin diye bir büz yatırılmış o da kırık dökük, suyu taşımıyor. Düzgün bir köprü ve su yolları istiyoruz” dedi.
“HİZMET İSTİYORUZ”
Yağışlı havalarda hep aynı endişeyi yaşadıklarını anlatan vatandaşlardan İsmail Çam da, “Kış mevsimi daha da kötü. Küsküt yolu zaten dere gibi oluyor. Böyle ani yağışlarda da bizim evlerimiz, damlarımızı hep su basıyor. İZSU mu bakacak, DSİ mi bakacak, Ödemiş Belediyesi mi bakacak bilemiyorum, biz hizmet istiyoruz, altyapı istiyoruz. Yetkililerimiz gelip bizi dinlesinler, halimizi görsünler. 5-6 yıldır bu derdimizi anlatıyoruz ama çözüm yok. Bu suyu tahliye edecek bir su yolu ve köprü istiyoruz. Her yağışta bu sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.